Advies en analyse

Bloedbad AEX over bijna gehele linie

Dinsdag 6 februari 2018 15:02

Net als de andere aandelenbeurzen boekte de AEX fors verlies. Van maandag tot maandag daalde de index met 4,1%. De AMX bloedde al net zo hevig (-4,0%).

Van de fondsen in de AEX wist alleen Gemalto tot een klein plusje te komen. Doordat hier een geaccepteerd overnamebod ligt, zal Gemalto per saldo weinig van zijn plaats komen. De enige serieuze stijger kwam uit de AMX. Flow Traders liet een plus zien van 4,7%. Dit bedrijf komt vrijdag 9 februari met cijfers naar buiten. De gestegen volatiliteit op de beurzen speelt Flow Traders uiteraard in de kaart. Warehouses De Pauw (+0.4%) en Refresco (+0,2%) complementeren de bedrijven die een plusje noteerden.

Volop verliezers

Verliezers waren er volop. De grootste dreun was voor Wereldhave dat in een week tijd 15,9% verloor. Reden hiervoor waren de jaarcijfers, waarbij het vastgoedbedrijf aangaf meer te moeten investeren in zijn panden. De pay-out ratio van het dividend wordt verlaagd naar 75-85% van het directe resultaat, waardoor de dividenden niet meer uitkomen op €0,77, maar op € 0,63 per kwartaal.

Opvallend is de sterke daling van diverse aandelen die nog niet met cijfers naar buiten zijn gekomen. TKH daalde maar liefst 8,6%, terwijl het pas op 6 maart de jaarcijfers presenteert. BAM komt op 21 februari met cijfers naar buiten, maar ook daar is zonder verdere aanleiding 8,2% van de koers af. Vopak presenteert de jaarcijfers op 18 februari en verloor alvast 7,2%. Philips kwam vorige week dinsdag wel met jaarcijfers. Beleggers trakteerden het aandeel daarop al met een min van 3,7%. In de gehele week daalde Philips met 7,4%. Het concern wist wel winstgroei te realiseren, maar mede door valuta-effecten geen omzetgroei.

Ook Shell levert fors in

Ook AEX-zwaargewicht Shell daalde fors met 6,6%. De vorige week gepubliceerde cijfers waren, afgezien van een wat tegenvallende operationele cash flow, op zich netjes te noemen. De andere AEX-zwaargewicht ­Unilever is na de publicatie van de ­jaarcijfers beter blijven ­liggen (-1,0%). Het bedrijf boekte beperkte volumegroei, maar ­realiseerde wel prijsverhogingen.

The post Bloedbad AEX over bijna gehele linie appeared first on Lees verder

bron: Beleggers belangen

Laatste reacties op dit bericht

  • Wat een huilebalken toch nietwaar? Dat de boel tikken om de oren kregen riep ik alle lange tijd. Miljarden aan gekocht met geleend geld en rente omhoog krijgt men verkoopgolf en iedere rente verhoging zal het zelfde beeld volgen, de oplopende schuldenlast van de VS zal extra drukken + de zware over waarderingen koers winst verhouding is bij de konijnen af dus een zeer logisch beeld van wat er nu gebeurd. En de bui is zeker nog niet over. is simpelweg de beginfase. Later dit jaar vallen er hardere klappen omdat ze nu zeggen dat ze zware afschrijvingen hebben vanwege de tax in de VS in later stadia kunnen ze zich niet verbergen achter deze uitspraak en hebben ze belastingvoordeel maar verkopen bijven achter daar zit de kneep. Inflatie loopt op en.... pats boem daar gaat alles naar de kelder. Nog steeds niet duidelijk? Olie zal flink duikelen snel naar een stand tusen de 50 en 55 dolar en kan zelfs terug naar de 45 dolar dus maak de borst maar nat. Want de boertjes blijven leuk door pompen want willen poen zien.

    smarty 06 februari 2018 16:25:00
  • 1 aandeel gaat voor de vijfde maand verlies lijden met meer dan 12%

    j 06 februari 2018 15:43:36
  • Dat is nogal in het belang van de 'belegger' zeg, om te vermelden wat ze zelf al zien….

    Ed 06 februari 2018 15:42:42