*

Advies & Analyse

Wereldwijd herstel voor de beurzen

woensdag 14 februari 2018 09:00

Na de stevige correctie van vorige week kwamen de internationale beurzen weer in rustiger vaarwater. Koopjesjagers hielpen de Dow Jones aan een weekwinst van 1,1% (met slotkoersen van maandag). De S&P500 en de Nasdaq sloten circa 0,2% in de plus. Hogere olieprijzen en de verder stijgende rente wogen op het sentiment. Het voornemen van Donald Trump om $1,5 bln in de Amerikaanse infrastructuur te steken, werd door beleggers goed onthaald. Europa moest nog reageren op de sterke koersdalingen op Wall Street van vorige week maandag; de Stoxx Europe gaf 2,9% prijs.

Winstwaarschuwing

Vervolgens lieten ook de Europese beurzen echter herstel zien. Onder de vijftig grootste beursfondsen in de eurozone wist echter alleen Nokia (+0,8%) op weekbasis de voeten droog te houden. Het bedrijf profiteerde nog van de goede jaarcijfers die het de week daarvoor had gepubliceerd. Sterkste daler was Deutsche Bank. Volgend op de eerdere winstwaarschuwing daalde de koers nog eens met 13,4%. Sinds begin dit jaar heeft de grootste bank van Duitsland al bijna een vijfde van haar beurswaarde in rook zien opgaan.

De financials lagen er sowieso slecht bij. Zo eindigde Credit Suisse bijna 10% lager, nadat bekend werd dat Amerikaanse beleggers een nieuwe rechtszaak tegen de bank aanspannen. Dit vanwege onverwacht hoge verliezen bij de handelspoot in 2015. Een andere opvallende daler was Sanofi (-9,4%), dat een tegenvallende winstverwachting voor dit jaar gaf. In New York was Expedia de gebeten hond. Een onverwacht sterke winstdaling in het vierde kwartaal kwam het online reisbureau op een koersverlies te staan van circa 18%. IT-dienstverlener CSRA sloot 30% hoger na een bod van General Dynamics en prijkte daarmee bovenaan de S&P500.

 

The post Wereldwijd herstel voor de beurzen appeared first on Beleggers Belangen.