Advies en analyse

Duitse beleggers verliezen vertrouwen

Dinsdag 20 februari 2018 16:30

Het vertrouwen van Duitse beleggers en analisten in de economie is in februari afgenomen ten opzichte van een maand eerder, blijkt uit cijfers van onderzoeksinstituut ZEW.

De ZEW-index, die het vertrouwen in de komende drie tot zes maanden weerspiegelt, kwam uit op een stand van 17,8, tegen 20,4 in januari.

Dieptepunt

Het gemiddelde van de ZEW-index over de laatste vijf jaar bedraagt 25,5. Het dieptepunt in die periode was -6,8 in juli 2016.

Recordstand

Er is geen duidelijke samenhang tussen de ZEW-index en de Duitse beurs. De DAX heeft sinds 2009 vrijwel continu zeer goed gepresteerd. Frankfurt bereikte op 23 januari nog een nieuwe recordstand.

The post Duitse beleggers verliezen vertrouwen appeared first on Beleggers Belangen.

Lees verder

bron: Beleggers belangen

Laatste reacties op dit bericht

  • Je blijft nog aardig positief Ed. Volgens mij loop je uit je spiraalberekening. Nou ja goed iedereen kan zijn mening en opinie hebben. Het gekke van het verhaal is dat de 10% daling van de dow in een week ver buiten deze berekening ging. Zodat men kan zeggen dat deze berekening weinig uithaalt in deze toestand. En dat het punt G ver buiten de streep ligt om in evenwicht te zijn. Neem daarbij de overdreven koersen t.o.v. dividend kan men er donder op zeggen dat er een flinke bui voor de deur staat. Of je dat nu leuk vind of niet. Gaat gewoon knallen. Steeds meer experts wijzen op forse neerwaartse bewegingen. De meeste geven dit aan als een forse correctie om niet de naam crash te gebruiken. Maar werkelijkheid zal er anders uitzien. Dat willen ze niemand vertellen omdat ze gehandeld hebben als een stelletje blinde uilen. Nu moeten ze op de blaartjes zitten. Willen de boel in evenwicht houden maar daar is het nou net te laat voor. is alleen maar een kwestie van tijd. Totdat alles werkelijk barst.

    smarty 21 februari 2018 02:11:10
  • Achja,die 'signalen' moet je altijd contra nemen in eerste instantie, is alweer bijna 0,5% bijgeschreven op de DAX...

    Ed 20 februari 2018 17:11:27