*

Advies & Analyse

Advieswijzigingen en tip Beleggers Belangen week 8

woensdag 21 februari 2018 11:00

Beleggers Belangen heeft in week 8 weer diverse advieswijzigingen en tips over Nederlandse en buitenlandse aandelen.

De wijzigingen zijn uitsluitend bedoeld voor abonnees. Dat geldt ook voor de Tip van de Week.

Maar wekelijks stellen wij bij wijze van kennismaking de tipterugblik open voor het grote publiek.

GRATIS TOEGANKELIJK:

Tipterugblik: Amer Sports
Een jaar geleden was Amer Sports tip van de week op een koers van €22. Na een forse koerssprong de afgelopen weken staat het aandeel inmiddels 17% hoger.

ADVIESWIJZIGINGEN EN TIP:

Herstel Arcadis zet door
Arcadis zag de omzet in het vierde kwartaal op eigen kracht met 3% toenemen, waar analisten gemiddeld genomen hadden gerekend op een autonome groei van 1,7%.

Superstock: Volle kracht vooruit
Lokale Amerikaanse banken profiteren van een rugwind die steeds meer in kracht toeneemt. Eind vorig jaar lukte het president Donald Trump om een belastingverlaging door te voeren.

Tip van de week: Beleggen in de goedkoopste regio
Opkomende markten hebben momenteel een waardering die zowel lager ligt dan die in westerse landen als het historisch gemiddelde van de regio zelf. Een ETF is het ideale instrument om daarop in te spelen.

OVERIGE ADVIEZEN VOOR IN NEDERLAND GENOTEERDE AANDELEN:

Lastig jaar voor Acomo
Voor Acomo stond 2018 in het teken van schommelende voedingsprijzen en een dalende dollar. De concernomzet groeide met 4% naar €709,7 mln en het brutoresultaat liep met 2% op naar €116,9 mln.

Air France-KLM stelt teleur
Het operationeel resultaat stijgt wel met 20% tot €113 mln, maar de marktverwachting lag op €156 mln. Kortom: Air France-KLM stelt wederom teleur.

Besi maakt hoge verwachtingen waar
Niet alleen de operationele gang van zaken, maar ook de financiële positie van de chipmachinemaker uit Duiven is uitstekend. En ook de omstandigheden in de sector waarin het bedrijf opereert zijn goed.

Winstsprong Euronext door eenmalige boekwinst
De omzet van Euronext is in het vierde kwartaal met 12% gestegen naar €139,7 mln. De winst schoot zelfs met 71% omhoog naar €105,2 mln.

Nedap laat mooie omzetgroei zien
De omzet nam toe met 12% en ook de operationele marges stegen, maar de waardering is al stevig.

RELX groeit gestaag verder
Informatieleverancier RELX kan wederom terugkijken op een sterk jaar. Door de hooggespannen marktverwachtingen, reageerden beleggers en analisten echter wat koeltjes op de jaarcijfers.

Kwaliteitsverbetering Vastned betaalt zich uit
Vastned presteert sterk. De bezettingsgraad steeg van 97,3% naar 98,1%, de autonome huurgroei lag op 1,3% en de waarde van de portefeuille ging met 4,8% omhoog.

Cijfers Vopak vallen mee
De jaarcijfers en vooruitzichten vallen alleszins mee, de beurskoers is met ruim 16% omhooggeschoten.

OVERIGE ADVIEZEN VOOR IN HET BUITENLAND GENOTEERDE AANDELEN:

Airbus oogt operationeel solide
De geplaagde vliegtuigbouwer Airbus kan met beduidend meer vertrouwen de toekomst tegemoet gaan. De cijfers zijn prima en het orderboek is goed gevuld.

Allianz laat zich niet van de wijs brengen
Natuurrampen speelden Allianz in 2017 parten. Een dividendverhoging geeft echter aan dat de verzekeraar zich niet door incidentele tegenvallers van de wijs laat brengen.

BNP Paribas en Deutsche Bank: Herstel Europese banken loopt spaak
Deutsche Bank en BNP Paribas maken stapsgewijs voortgang bij het aanpakken van juridische problemen en het verstevigen van de kapitaalbuffer. Dat geldt helaas niet voor het aanzwengelen van omzetgroei en het beheersen van kosten.

Vertraging online omzetgroei Wal-Mart
De jaarcijfers van Wal-Mart werden negatief onthaald. Niet alleen kwam de winst per aandeel lager uit dan verwacht, ook stelden de internetverkopen teleur.

The post Advieswijzigingen en tip Beleggers Belangen week 8 appeared first on Beleggers Belangen.