Advies en analyse

AEX en AMX winnen 1,8%

Dinsdag 27 februari 2018 15:45

De AEX en de AMX noteerden van maandag tot maandag beide een plus van 1,8%. Wel waren de uitslagen van de individuele aandelen binnen de AMX duidelijk groter dan binnen zijn grote broer.

Midkapper PostNL kreeg afgelopen maandag een enorme dreun te verwerken. PostNL heeft last van concurrentie. Afgelopen jaar daalden de volumes van brievenpost steeds sneller. Door hogere omzetten en prijzen bij Pakketten en Internationale Post kwam de totale omzet voor PostNL wel hoger uit. Het operationeel resultaat viel door hogere kosten lager uit. Het meest schrokken beleggers van de sterk verlaagde vooruitzichten waarmee het bedrijf naar buiten kwam. Op maandag ging er 17,1% van de koers af.

De andere grote daler in de AMX is BAM (-7,3%). De problemen bij de zeesluis bij IJmuiden leverden een groot verlies op. Daarnaast waren de margeontwikkelingen over 2017 zwak en lijken ook potentiële margeverbeteringen minder dan gehoopt. Galapagos (-2,25%) was binnen de AEX de grootste daler. Het bedrijf kwam donderdag nabeurs met resultaten, waarna op vrijdag 3,7% van de koers afging.

Lees verder

bron: Beleggers belangen

Laatste reacties op dit bericht

  • Nog geen reacties gegeven