*

Advies & Analyse

De week in het kort: help, er komt een handelsoorlog – of toch niet?

woensdag 7 maart 2018 18:18

Een handelsoorlog? De beurzen lieten zich omlaag praten door president Trump én Fed-voorzitter Powell, de Italiaanse verkiezingen maakten weinig indruk en de aardgasprijs klimt voorzichtig uit het dal. Plus: wat heeft een zeppelin te maken met de aandelenkoersen?

Nu de ambtstermijn van Donald Trump z’n tweede jaar in is gegaan, zijn de meeste mensen wel wat wilde uitspraken van de Amerikaanse president gewend. Toch had de aankondiging van importtarieven voor staal en aluminium een duidelijk drukkend effect op de beurzen. Het schrikbeeld van een handelsoorlog ebde weliswaar in de loop van de week weg, maar per saldo resteerde ook voor de AEX een verlies.

Vierde renteverhoging?

Wat ook al niet hielp, was dat Fed-voorzitter Powell zich zó optimistisch toonde over de Amerikaanse economie dat hij een vierde renteverhoging dit jaar niet uitsluit. Dat bericht werd door de financiële markten bepaald niet met gejuich begroet. Nou goed, behalve door mensen met veel dollars dan misschien, want die zagen de waarde van de munt stijgen tegenover de euro. Die vreugde was echter van korte duur: nadat Trump zijn invoerheffingen had aangekondigd, zakte de Amerikaanse munt weer snel naar zijn oude niveau.

Beurzen lager uit vrees voor handelsoorlog

Aardgas blijft achter bij ruwe olie

Economie China op koers, aandelenmarkt relatief rustig

AEX en AMX leveren ruim 2% in

Column: een onheilspellend patroon

Italiaanse verkiezingen non-event voor EUR/USD

Italiaanse verkiezingen laten obligaties onberoerd

Bedrijfsobligaties ongeschonden uit heftige week

 

The post De week in het kort: help, er komt een handelsoorlog – of toch niet? appeared first on Beleggers Belangen.