*

Advies & Analyse

Tipterugblik: Lloyds Banking Group

maandag 12 maart 2018 11:43

Een jaar geleden tipten wij Lloyds Banking Group. Het aandeel is in die tijd iets gedaald, van 68,54 pence naar 67,29 pence. Het dividend van 3,20 pence per aandeel maakte dit kleine verlies echter goed.

Operationeel had Lloyds een goed jaar, waarin het een hogere winst realiseerde. De van Bank of America overgenomen creditcardklanten werden probleemloos binnen het bedrijf opgenomen. Ook werden de operationele kosten goed in de hand gehouden. De hogere kosten die het bedrijf moest maken voor het verkopen van woekerproducten in het verleden, vormden de enige smet op de cijfers.

Kwaliteit van leningen

De leningen die Lloyds afsluit blijven keurig betaald worden. Ook zijn de risico’s bij hypotheken beperkt, aangezien 90% ervan de hypotheken lager is dan 80% van de waarde van het huis. Een harde brexit kan echter gevolgen hebben voor de kwaliteit van de commerciĆ«le leningen. De bank zal in zijn klantenbestand vooral te maken krijgen met de nadelen van een harde brexit, en niet met de voordelen. Operationeel is Lloyds afgelopen jaar verbeterd, maar de kans op een harde brexit lijkt toegenomen. Door de toegenomen onzekerheid verlagen wij het advies naar ‘houden’.


Wie mag dit artikel niet missen? U kunt als abonnee dit artikel cadeau geven aan uw vrienden of familie. Klik bovenaan het artikel op de link en het artikel wordt per e-mail doorgestuurd.


The post Tipterugblik: Lloyds Banking Group appeared first on Beleggers Belangen.