*

Advies & Analyse

Aandelenmarkten vervolgen opmars

woensdag 14 maart 2018 10:30

Wereldwijd wisten aandelen hun opmars te hervatten. Beleggers gaan er stilaan vanuit dat de Amerikaanse importheffingen op staal en aluminium niet zullen uitdraaien op een regelrechte handelsoorlog. Steun kwam deze week uit de macrohoek. Zo versnelde de banengroei in de Verenigde Staten vorige maand naar 313.000, tegen 239.000 in januari. Dat was veel beter dan verwacht. Tegelijkertijd bleef de werkloosheid onveranderd op 4,1% en viel de loongroei weer terug. Dit nam de vrees voor inflatie en extra renteverhogingen weg.

Aandelenmarkten stijgers en dalers

In New York sloot de S&P 500 over de vijf handelsdagen met slotkoersen van maandag ruim 2% hoger. De Dow Jones boekte een winst van 1,2% en technologiebeurs Nasdaq kreeg er 3,5% bij. Met een weekwinst van 2,2% voor de Stoxx 600 profiteerde ook Europa van de weer opgelaaide kooplust onder beleggers. De Ierse verpakkingsproducent Smurfit Kappa voerde in de Europese benchmark de lijst van stijgers aan met een koersspurt van 26%. De onderneming wees een bod van €36,46 per aandeel van het Amerikaanse International Paper van de hand, maar staat naar verluidt open voor een hoger bod. Ook in de Duitse nutssector was er overnamenieuws. E.ON (+5,3%) wil de groene energiedochter Innogy (+7,2%) van RWE (+12,7%) inlijven.

Modeconcern Hugo Boss rekent dit jaar op een omzetgroeiversnelling, maar verwacht dat de winst door hogere investeringen gelijk blijft. Het aandeel behoorde met een verlies van 4% tot de grotere dalers. Op Wall Street moest Qualcomm ruim 6% prijsgeven, nadat president Trump de vijandige overname door het Singaporese Broadcom blokkeerde. Goede cijfers van Autodesk (+17,6%) en een koersdoelverhoging voor Micron (+16,9%) gaven de Nasdaq een duwtje in de rug.

 

The post Aandelenmarkten vervolgen opmars appeared first on Beleggers Belangen.