*

Advies & Analyse

Voor deze drie Nederlandse beursgangen raden wij inschrijven aan

woensdag 14 maart 2018 12:31

Beleggers Belangen heeft in week 11 het advies ‘inschrijven’ gegeven voor drie Nederlandse beursgangen. Daarnaast hebben wij zoals gebruikelijk diverse advieswijzigingen doorgevoerd voor Nederlandse en buitenlandse aandelen en een Tip van de Week gegeven.

De adviezen zijn uitsluitend bedoeld voor abonnees. Dat geldt ook voor de Tip van de Week.

Wekelijks stellen wij bij wijze van kennismaking de tipterugblik open voor het grote publiek.

GRATIS TOEGANKELIJK:

Tipterugblik: Lloyds Banking Group
Een jaar geleden tipten wij Lloyds Banking Group. Het aandeel is in die tijd iets gedaald, van 68,54 pence naar 67,29 pence. Het dividend van 3,20 pence per aandeel maakte dit kleine verlies echter goed.

ADVIESWIJZIGINGEN EN TIP:

Brede inschrijfrange bij Alfen
Alfen, actief in elektrische energietransmissie, gaat nog deze maand naar de beurs. De vastgestelde prijsvork van €11,25 tot €15 voor de stukken is wel erg breed.

Wat gebeurt er met de chemietak van AkzoNobel?
Binnenkort hakt AkzoNobel de knoop door over de chemietak. In de laatste maanden van 2017 maakte deze divisie meer indruk dan de overblijvende verfactiviteiten.

AMG presteert sterk en promoveert
AMG wordt op 19 maart opgenomen in de AMX. Dit is het gevolg van goede resultaten in de afgelopen jaren. De vooruitzichten zijn ook goed, mede door de lithiumproductie die dit jaar van start gaat.

Basic-Fit schrijft voor het eerst zwarte jaarcijfers
Basic-Fit is een echt groeiaandeel. Na jaren van verliezen is het bezit aan sportscholen nu groot genoeg om de kosten van nieuwe openingen te compenseren. Ook de halfjaarcijfers boden al een kleine plus van €2 mln nettowinst.

Beursgang groothandel B&S Group aanstaande
Groothandel B&S Group krijgt op 23 maart een eerste beursnotering. Wij kijken of het voor beleggers aantrekkelijk is om aan de emissie mee te doen.

NIBC interessant voor inkomstenbeleggers
Na een afwezigheid van bijna twintig jaar keert NIBC volgende week terug naar het Beursplein. Het aandeel is vooral interessant voor beleggers die op zoek zijn naar een aantrekkelijk dividend.

Snowworlds grootaandeelhouder doet verplicht bod gestand
Voor aandeelhouders is het verstandig in te gaan op het bod van Alychlo.

Focus Eon gaat zich uitbetalen
In een complexe transactie neemt Eon een groot deel van Innogy over. Hierdoor neemt de focus van het nutsbedrijf toe, terwijl de groeivooruitzichten verbeteren.

Volkswagen vertoont stabiele outlook
Volkswagen lijkt na dieselgate vooral vooruit te willen kijken en gaat tot 2022 miljarden investeren.

Tip van de week: Spaanse holding profiteert van economisch herstel
Deze week tippen we een Spaanse holding. Het bedrijf investeert in Spanje en kan zo profiteren van het economische herstel.

OVERIGE ADVIEZEN VOOR IN NEDERLAND GENOTEERDE AANDELEN:

Accell moet flink aan de bak
De cijfers over 2017 van fietsenproducent Accell zijn bepaald niet fraai, er is werk aan de winkel. Een nieuwe strategie moet de boel weer goed op de rit zetten.

Boskalis ziet nog geen herstel
Ondanks de gestegen olieprijs verwacht Boskalis de komende twee jaar geen verbetering van de eindmarkten. De nettowinst zal in 2018 waarschijnlijk lager uitkomen.

Degelijke groei bij ForFarmers
ForFarmers kan het dividend stevig verhogen na een mooie omzet- en margegroei in 2017.

KAS Bank zoekt groei-impuls
Dankzij flinke kostenbesparingen slaagt KAS Bank erin om de winst stevig op te krikken. Het wordt nu zaak om de omzetdaling om te buigen in een stijging.

Verbetering bij RoodMicrotec, maar aandeel te duur
De omzetgroei in 2017 heeft er niet voor kunnen zorgen dat er winst wordt gemaakt. De verwachtingen zijn positief, maar er zijn betere alternatieven in deze sector.

Wat is uw mening over Wessanen na de grote margestijging?
Het natuurvoedingsbedrijf Wessanen meldde midden februari winstgroeicijfers die pasten bij ons koopadvies. Met dat koopadvies waren wij toen de enige. De nettojaarwinst steeg van €22,8 mln naar €36 mln.

 

The post Voor deze drie Nederlandse beursgangen raden wij inschrijven aan appeared first on Beleggers Belangen.