*

Advies & Analyse

De week in het kort: aandelenbeleggers zien het eventjes niet meer zitten

woensdag 21 maart 2018 09:00

De staatsobligatiemarkt is rustig en saai, de bedrijfsobligatiemarkt is wild en opwindend en de aandelenmarkten zijn wat depri. Plus: ideeën jatten bij de allergrootste belegger ter wereld.

We konden het natuurlijk zien aankomen, dat de man die op televisie van de woorden ‘you’re fired’ zijn handelsmerk maakte, er links en rechts mensen uit zou schoppen. Maar nu de Amerikaanse president Donald Trump zijn minister van Buitenlandse Zaken Rex Tillerson heeft ontslagen en, in diens kielzog, economisch adviseur Gary Cohn is opgestapt, kunnen de consequenties vrij ernstig zijn. Het tweetal was namelijk fel gekant tegen de invoerheffingen op staal en aluminium die Trump wil invoeren. Dat is een maatregel die tot een handelsoorlog kunnen leiden met China en andere landen. Met het vertrek van de twee critici krijgt de president ineens heel wat minder tegenspraak.

Aandelenbeurzen onderuit

De onrust was de afgelopen week voelbaar op de aandelenbeurzen. In Nederland gingen de AEX en AMX onderuit, op Wall Street verkeerden de Nasdaq en S&P500 in mineurstemming. Wellicht fleuren Amerikaanse aandelenbeleggers weer wat op van de uitstekende industriële productiecijfers in de VS. Hieronder meer daarover, en over de andere belangrijke thema’s van de beleggingsweek.

Handelsoorlog in de maak

Goud moet kleur bekennen

Industriële productie VS stijgt hard in februari

Brexit-akkoord ondersteunt GBP

Obligatieuitgiftes overspoelen markt

Staatsobligaties beleven rustige week

Vooral verliezers binnen ‘nieuwe’ AEX

Column: Een nieuwe aantrekkelijke belegging

The post De week in het kort: aandelenbeleggers zien het eventjes niet meer zitten appeared first on Beleggers Belangen.