*

Advies & Analyse

De week in het kort: wat moeten we nu met die handelsoorlog?

woensdag 28 maart 2018 09:32

De Amerikaanse president Trump blijft zijn onvoorspelbare zelf. Vorige week zette hij de beurzen wereldwijd diep in het rood door forse importtarieven af te kondigen, begin deze week kwamen er vanuit Washington signalen dat de soep niet zo heet gegeten zal worden. Wat moeten beleggers daar nu weer mee?

Nou, kopen natuurlijk! En dat gebeurde begin deze week op grote schaal, zodat de borden weer eens ouderwets groen kleurden. Toch weten beleggers niet goed wat ze met het handelsconflict aanmoeten, want wie zegt dat Trump niet weer van gedachten verandert? De ontwikkelingen op dit gebied zullen de gemoederen dus nog wel even blijven beheersen.

Valluik onder de beurs
Overigens is het zo dat beleggers zelf maar zeer beperkt de richting van de beurs kunnen sturen. De échte invloed zit bij welgeteld vier bedrijven: Facebook, Amazon, Netflix en Google. In de beursmond: FANG. De ontwikkelingen bij deze conglomeraten bepalen of en zo ja wanneer het valluik onder de beurs opengaat en er met donderend geraas een einde komt aan de bullmarkt.

 

Angst voor handelsoorlog raakt aandelenbeurzen midscheeps

Beleggers dumpen junkleningen

Chicago Fed Index geeft aandelen extra zetje in de goede richting

Column: FANG-aandelen bepalen het echte einde van de bullmarkt

Dollar onder druk ondanks renteverhoging

Ruwe olie kent beste week sinds zomer

Staatsobligaties reageren vlak op mogelijke matiging handelsoorlog

Slechts 2 AEX-aandelen houden voeten droog

 

The post De week in het kort: wat moeten we nu met die handelsoorlog? appeared first on Beleggers Belangen.