*

Advies & Analyse

De beste én slechtste tips in 2018 tot nu toe

zaterdag 6 oktober 2018 11:00

De beste én slechtste tips in 2018 tot nu toe van Belegers Belangen komen aan de orde in het Verhaal van de Week van week 40.

Traditiegetrouw geven de experts van Beleggers Belangen aan het begin van ieder jaar hun persoonlijke beleggingstips voor de komende twaalf maanden. Na ieder kwartaal plaatsen we dan een update van onze miniportefeuilles.

Nu het derde kwartaal is verstreken, kijken we terug op de afgelopen drie maanden. Een kwartaal met vooral veel onrust in opkomende markten. En angst voor de escalatie van het handelsconflict tussen de VS en de rest van de wereld.

In dat klimaat rendeerden onze redactietips desondanks voor meer dan de helft in de plus. En voor bijna de helft beter dan de AEX Total Return (+4,0%).

Acht tips met meer dan 20% winst

Het meest opvallende waren de uitschieters, met acht tips met meer dan 20% winst en zes tips met meer dan 20% verlies. De beste én slechtste tip in 2018 tot nu toe was toevalligerwijs afkomstig van dezelfde expert.

Karel Mercx tipte begin dit jaar zowel de DB Crude Oil Double Short ETN als Microsoft. Zijn mini-portefeuille loopt overigens al sinds 1 oktober 2015.

Over de DB Crude Oil Double Short ETN meld Mercx:  ‘Mijn shortpositie in olie (DTO) is de positie waarvan ik het meeste verwachtte in 2018. Helaas is het mijn slechtste tip ooit geworden, met een rendement van -42,2% dit jaar.’

En over Microsoft: “Mijn beste positie is in Microsoft. Dit jaar heeft het aandeel mij een rendement van 39,9% gegeven. Microsoft is mijn favoriete aandeel om mee te profiteren van de opkomst van kunstmatige intelligentie.”

De beste én slechtste tips

Wilt u meer weten over de de beste én slechtste tips van Karel Mercx en van de andere experts van Beleggers Belangen? Lees dan het Verhaal van de Week van deze week.

The post De beste én slechtste tips in 2018 tot nu toe appeared first on Beleggers Belangen.