*

Advies & Analyse

Drie kooptips uit de telecomsector

dinsdag 1 januari 2019 09:10

Met veel telecom-aandelen gaat het niet lekker. Maar er zijn uitzonderingen. Zo geven we vandaag drie kooptips voor aandelen uit de telecomsector. Ter kennismaking zijn ze ook toegankelijk voor niet-abonnees.

Deze fondsen komen voor op een lange lijst met kooptips die Beleggers Belangen op maandag publiceert.

De kooptips worden wekelijks gegeven in verschillende categorieën met een beleggingshorizon van twaalf maanden.

Gisteren publiceerden wij ons overzicht van buitenlandse aandelen met een koopadvies in de categorie technische analyse: Zwaargewicht verdwijnt van lijst koopadviezen.

Om niet-abonnees met onze tips te laten kennismaken, stellen wij wekelijks enkele kooptips van die week een dag later ook voor hen open.

Vandaag: Drie kooptips uit de telecomsector

Deutsche Telekom gaat tegen de trend in (23 november)
Bij Deutsche Telecom is het plaatje zo slecht nog niet. De koers brak dit voorjaar al uit een dalend trendkanaal, waarna we het aandeel op ‘houden’ hadden gezet. Daarna ontstond een neutrale driehoeksformatie waar de koers recent opwaarts is uitgebroken. Ook zijn er nu hogere bodems en toppen neergezet. De weg voor een nieuwe opwaartse trend ligt open. De indicatoren bevestigen het positieve beeld. De MACD is recent door de nullijn gebroken en het 40-weeks gemiddelde heeft een opwaartse krul gekregen. We richten ons nu, met een vers koopadvies op zak, op de horizontale weerstandslijn rond €16.

Orange ontsnapt uit driehoeksformatie (7 december)
Orange is uit een grote driehoeksformatie gebroken. Het aandeel verdient daarmee een plaats op de lijst van koopadviezen. Driehoeken zijn veel voorkomende patronen in de technische analyse. Ze kunnen het karakter krijgen van een continuatie- maar ook van een omkeerpatroon. Driehoeken als continuatiepatroon doen zich vaak in kortere tijd voor (in de weekgrafiek gemiddeld tussen de zes en twintig weken). Driehoeken als omkeerpatroon nemen veel meer tijd in beslag. Zo ook bij Orange, waar de driehoek zich over een periode van maar liefst drie jaar voltrekt. De indicatoren hebben in een grote driehoek de neiging van ‘kopen’ naar ‘verkopen’ te gaan en vice versa. Nu de koers uit de driehoek is gebroken, is het ook mogelijk een koersdoel te bepalen. Dat kan door de hoogte van de driehoek, te weten €3, op te tellen bij de uitbraakkoers van in dit geval €14,50. Dit geeft een koersdoel van €17,50.

Telefónica in één keer naar ‘kopen’ (7 december)
Telefónica heeft recent het dalend trendkanaal verlaten. Het aandeel zat daar al twee jaar in gevangen. Tevens is de koers door de weerstand van de vorige top op €7,60 gebroken. Het aantrekkende sentiment in de telecomsector indachtig gaat het aandeel direct van ‘verkopen’ naar ‘kopen’. Het koopsignaal is nog erg pril en we moeten rekening houden met een pullback terug naar de bovenkant van het oude dalende trendkanaal. De indicatoren zijn nog niet zover. Het 40-weeks gemiddelde beweegt nu horizontaal en de MACD is weliswaar hard op weg naar de nullijn, maar is er nog niet doorheen gebroken. Op €8,50 ligt een belangrijke trendlijn. Hier heeft de koers in het verleden meerdere malen steun en weerstand ondervonden. We zetten dit neer als koersdoel en verwachten hier op voorhand aanzienlijke weerstand.

U vindt alle technische adviezen in de papieren en digitale edities van Beleggers Belangen.

Dit waren de eerdere afleveringen van de ‘gratis kooptips’:

The post Drie kooptips uit de telecomsector appeared first on Beleggers Belangen.