*

Advies & Analyse

Tipterugblik: Time Warner

maandag 7 januari 2019 13:00

Een overnamepoging door AT&T en een ijzersterke marktpositie waren een jaar geleden om Time Warner te tippen. Nog geen half jaar later is de mediagigant daadwerkelijk ingelijfd door telecomconcern AT&T. Dat leverde beleggers in korte tijd een mooi rendement op.

Time Warner is voornamelijk bekend van populaire series als Game of Thrones en van films als de recente kaskraker Aquaman. De onderneming heeft echter ook een uitgeefdivisie en exploiteert nieuwszender CNN. De sterke positie in de strijd om de schermtijd van miljarden consumenten, trok enkele jaren geleden de aandacht van AT&T. In het najaar van 2016 waagde het telecombedrijf een poging om Time Warner in te lijven. De combinatie stuitte echter op behoorlijk wat weerstand bij mededingsautoriteiten. Door de onzekerheid schommelde de koers begin 2018 ruim 10% onder het bod. Het overdreven pessimisme van beleggers over het slagen van het bod en over de toekomst van het mediabedrijf creƫerden een mooi instapmoment.

Groen licht

Half juni kregen de partijen groen licht voor de overname. Omdat de koers van AT&T in de tussentijd iets daalde, lag de uiteindelijke overnameprijs wat lager dan de $105 die een jaar geleden haalbaar bleek. Naast een bedrag van $53,75 in contanten bestond het bod uit 1,437 aandeel AT&T. Uiteindelijk leverde de kooptip voor Time Warner een rendement op van bijna 6% in iets meer dan vijf maanden. Een mooie opsteker in een beleggingsjaar als 2018.

The post Tipterugblik: Time Warner appeared first on Beleggers Belangen.