*

Advies & Analyse

Kopen nu het bloed door de straten loopt

donderdag 10 januari 2019 09:30

Kopen nu het bloed door de straten loopt. De uitdrukking van Baron Rothschild is niet voor niets een van de bekendste beursclichés.

Maar hoe weet je of dit moment is aangebroken? Wanneer wordt een beurscorrectie een beurscrisis? En nog belangrijker: hoe weet je of het bloeden gestelpt is en of de bodem is bereikt? Want dat is uiteraard hét moment om weer in te stappen.

Beleggers Belangen gaat er van uit dat er in elk beursklimaat beleggingen te vinden zijn waarmee een positief rendement kan worden gemaakt. Bovendien, als er één zekerheid is die het verleden beleggers biedt, dan is het dat koersen op de lange termijn altijd stijgen. En dat ze daarbij vrijwel altijd hun oude hoogtepunten weten te overtreffen.

Die zekerheid van stijgende koersen op lange termijn betekent echter niet dat je dan maar stilletjes moet blijven wachten tot alles beter wordt. Dat is een bijna even ondoordachte strategie als bij de eerste de beste flinke correctie alles verkopen. Zeker als die correctie volgt op een van de langste bullmarkten in de geschiedenis. Maar hoe moet het dan wel?

Kopen nu het bloed door de straten loopt

Om u een handvat te bieden in deze barre beurstijden, waarin in ieder geval in de financiële wereld het bloed door de straten loopt, delen de beheerders van zes voorbeeldportefeuilles van Beleggers Belangen in het Verhaal van de Week van deze week hun eigen aanpak en beleggingsvisie met u.

Zo hopen wij u te kunnen helpen om, afhankelijk van uw beleggingsdoel, -horizon en -strategie, uw portefeuille zo in te richten dat u optimaal kunt profiteren van de volgende periode van beursstijgingen.

Klik hier voor het verhaal van de Week: ‘Koers houden als de beurs keldert’.

 

The post Kopen nu het bloed door de straten loopt appeared first on Beleggers Belangen.