beurs.nl

monitor icon Market Monitor

Beurscodes, betekenis en hulp bij zoeken

Europa

AEX
Euronext Amsterdam
BRU
Euronext Brussels
PSE
Euronext Paris
LIS
Euronext Lissabon
CHX
CBOE Europe, grote(re) EU aandelen
NAV
Investment Funds (NAV)

Noord-Amerika

NYS
New York Stock Exchange
OTC
CBOE BZX Exchange (US)
TSE
Toronto Stock Exchange

Kunt u een instrument niet vinden?

Zoek dan via de zogenaamde ISIN code. Elk instrument, aandeel etc. heeft een unieke code.

Kies vervolgens - wanneer er meerdere resultaten zijn - de notering op de beurs van uw keuze.

Waar vind ik die ISIN code?

Google de naam van het instrument, aandeel etc. met de toevoeging 'ISIN'.

Als zoeken op ISIN code geen resultaten oplevert hebben wij het instrument of aandeel niet in onze koersendatabase.

Advies & Analyse

Guru positief over bouw-, infrastructuur- en energiebedrijven

Door de lage rente is geld lenen zo goedkoop dat er een nieuwe dynamiek in de financiële markten is ontstaan, aldus Robert Jan van der Mark van Aegon Asset Management in een video-update. Met name Europese aandelen en bedrijfsobligaties kunnen hiervan profiteren.

Recessie

“Je wordt nu als overheid echt beloond als je investeert. Geld is gratis, om het zo maar te zeggen. Dit zorgt voor een bijzondere dynamiek.”

Van der Mark neemt Duitsland als voorbeeld. “De economische groeicijfers voor het tweede kwartaal waren daar negatief. Het lijkt erop dat Duitsland in een recessie terecht gaat komen. Dat is in eerste instantie geen goed nieuws natuurlijk. Toch was de impact van die slechte cijfers niet heel groot.”

Investeren in infrastructuur

Dat heeft een andere reden, zegt de expert. “Het heeft als positief gevolg dat er nu eindelijk druk ontstaat om fiscale maatregelen te nemen. Dat betekent dat de Duitse staat extra geld gaat reserveren om te investeren in de economie: de infrastructuur, de energietransitie en innovatie.” 

“Het interessante is dat we nu ook in Nederland die geruchten horen. En omdat deze landen het economisch goed hebben gedaan de afgelopen jaren, is er ook binnen het groei- en stabiliteitspact ruimte om extra geld uit te geven.” 

Bouw- en energiebedrijven

“We zien dus nu zowel een fiscale als een monetaire impuls. En dat is eigenlijk wel weer heel positief voor veel beleggingen, waaronder Europese aandelen bedrijfsobligaties. Op aandelenniveau zullen vooral bouw-, infrastructuur- en energiebedrijven profiteren.”