beurs.nl

monitor icon Market Monitor

Beurscodes, betekenis en hulp bij zoeken

Europa

AEX
Euronext Amsterdam
BRU
Euronext Brussels
PSE
Euronext Paris
LIS
Euronext Lissabon
CHX
CBOE Europe, grote(re) EU aandelen
NAV
Investment Funds (NAV)

Noord-Amerika

NYS
New York Stock Exchange
OTC
CBOE BZX Exchange (US)
TSE
Toronto Stock Exchange

Kunt u een instrument niet vinden?

Zoek dan via de zogenaamde ISIN code. Elk instrument, aandeel etc. heeft een unieke code.

Kies vervolgens - wanneer er meerdere resultaten zijn - de notering op de beurs van uw keuze.

Waar vind ik die ISIN code?

Google de naam van het instrument, aandeel etc. met de toevoeging 'ISIN'.

Als zoeken op ISIN code geen resultaten oplevert hebben wij het instrument of aandeel niet in onze koersendatabase.

Advies & Analyse

Er komt helemaal geen recessie in 2020

De Amerikaanse centrale bank, de Federal Reserve, heeft dit jaar drie keer de rente verlaagd om een vertraging van de economische groei in de VS een halt toe te roepen. Volgens de toonaangevende Amerikaanse zakenbank Goldman Sachs duurt het ongeveer drie kwartalen voordat dergelijk monetair beleid een impact heeft op de economie. 

Spanningen zullen afnemen

Verder voorspelt de bank dat de spanningen rond de handelsoorlog tussen de VS en China, die de financiële markten al bijna twee jaar lang in zijn greep houdt, zal afnemen.

"Onze economen zijn van mening dat de handelstarieven hun hoogtepunt hebben bereikt,” zei David Kostin, hoofdstrateeg Amerikaanse aandelen bij Goldman Sachs in dit artikel. "Hun basisscenario is dat de hoogte van de tarieven op invoer uit China in 2020 gelijk zal blijven."

BNP wordt minder afgeremd

Dat houdt volgens Kostin in dat het Amerikaanse bruto nationaal product (BNP) minder zal worden afgeremd door de handelsoorlog tussen de VS en China dan tot nu toe het geval is geweest. 

Een stabilisatie van de olieprijs en een einde aan de langdurige staking bij de Amerikaanse autoproducent General Motors zullen de economische groei verder doen versnellen, aldus Goldman.

Cyclische aandelen

Cyclische aandelen, die meestal de economische groei volgen, hebben in de afgelopen drie maanden de kar getrokken op de aandelenmarkten, waar record op record werd gebroken.

Zo steeg de S&P 500 gedurende deze periode met ongeveer 8%, terwijl cyclische aandelen een rendement hadden van ongeveer 12%, aldus Goldman.

Versnelling economische groei

Een opleving van de Amerikaanse economie zal deze trend doorzetten, volgens de bank. "De aandelenmarkt verwacht in de komende maanden een versnelling van de Amerikaanse economische groei," zei Kostin.

Na bestudering van de Russell 1000-index selecteerde Goldman Sachs een lijst van 24 aandelen die allemaal gevoelig zijn voor economische groeipatronen maar een lage waardering hebben. 

Deze aandelen gaan het beter doen  

De bank verwacht dat deze aandelen - waaronder CBS, Snap-On, Kohl's, Urban Outfitters en TCF Financial - het allemaal beter zullen doen dan de markt en andere cyclische aandelen, mits het economisch herstel doorzet.

Zo is de koers van warenhuisketen Kohl's de afgelopen drie maanden maar liefst 27% gestegen, terwijl mode- en meubelverkoper Urban Outfitters zelfs meer dan 48% toenam tijdens dezelfde periode.