beurs.nl

monitor icon Market Monitor

Beurscodes, betekenis en hulp bij zoeken

Europa

AEX
Euronext Amsterdam
BRU
Euronext Brussels
PSE
Euronext Paris
LIS
Euronext Lissabon
CHX
CBOE Europe, grote(re) EU aandelen
NAV
Investment Funds (NAV)

Noord-Amerika

NYS
New York Stock Exchange
OTC
CBOE BZX Exchange (US)
TSE
Toronto Stock Exchange

Kunt u een instrument niet vinden?

Zoek dan via de zogenaamde ISIN code. Elk instrument, aandeel etc. heeft een unieke code.

Kies vervolgens - wanneer er meerdere resultaten zijn - de notering op de beurs van uw keuze.

Waar vind ik die ISIN code?

Google de naam van het instrument, aandeel etc. met de toevoeging 'ISIN'.

Als zoeken op ISIN code geen resultaten oplevert hebben wij het instrument of aandeel niet in onze koersendatabase.

Advies & Analyse

Amerikaanse miljonairs verwachten stijgende koersen

Een overgrote meerderheid van Amerikaanse miljonairs (76%) verwacht dat de aandelenmarkt in het eerste kwartaal van dit jaar met minstens vijf procent gaat stijgen.

De vraag is natuurlijk, hoe zijn deze beleggers miljonair geworden. Met ondernemen of met beleggen. In het eerste geval kunt u net zoveel waarde hechten aan hun voorspelling als die van iedere andere belegger. 
Slechts als ze door beleggen rijk zijn geworden, telt hun mening meer dan de uwe. 

Optimistischer

In ieder geval zijn deze miljonairs optimistischer dan voorheen. En als ze daarom gaan kopen of tenminste hun aandelen niet verkopen, is dit zowiezo positief voor de koersen.

Neem bijvoorbeeld hedgefondsmiljardair David Tepper. Hij ziet de aanhoudende koersstijgingen als een rijdende trein en daar wil hij graag in zitten, zei hij op de Amerikaanse televisiezender CNBC.

Rijk en bullish

Tepper is niet de enige rijke Amerikaan die positief is gestemd over de Amerikaanse aandelenmarkt. Volgens CNBC zijn beleggers met een miljoen dollar of meer op een effectenrekening aanzienlijk optimistischer dan in het vierde kwartaal van vorig jaar, toen er onder deze groep angst heerste voor een daling van de markt en een recessie.

Nu geeft 76% van de miljonairs ondervraagd door E-Trade Financial voor CNBC de Amerikaanse economie een rapportcijfer tussen de 9 en 10, en 16% meer van hen verwacht dat de markt in het eerste kwartaal met maar liefst 5% zal stijgen.

De enquête van E-Trade werd gehouden tussen 2 en 10 januari middels een online steekproef onder 909 actieve Amerikaanse beleggers. 197 deelnemers hebben een miljoen dollar of meer aan beleggingen.

Angst om de boot te missen

Recessie-angst heeft onder rijke beleggers plaatsgemaakt voor een nieuwe emotie: FOMO. Oftewel, Fear Of Missing Out (angst om de boot te missen). In plaats van de aanhoudende stijgingen te zien als een reden om wat winst te nemen, zijn de meeste rijke beleggers bereid risico’s te nemen.

FOMO-beleggen komt niet ineens uit de lucht vallen. Volgens een onderzoek van Bank of America Merrill Lynch daalde de hoeveelheid contant geld aangehouden door fondsbeheerders wereldwijd in november met het grootste percentage sinds de verkiezing van president Donald Trump in 2016.

Voorzichtig optimisme

Hoewel we ons nu in een verkiezingsjaar bevinden, wat kan leiden tot volatiliteit op de markten, heeft het beleid van de Amerikaanse centrale bank beleggers gerustgesteld, aldus Mike Loewengart, vicepresident beleggingsstrategie van E-Trade.

De Fed heeft dit jaar een accommoderende houding en als je dat koppelt aan andere factoren - vooruitgang in de handelsoorlog en een krappe arbeidsmarkt, degelijke consumentenstatistieken – dan wijst dit alles op extra kansen in aandelen, volgens Loewengart.

Volgens FactSet heeft meer dan 8% van de bedrijven in de S&P 500-index tot nu toe kwartaalresultaten gerapporteerd, en 72% van deze ondernemingen boekte meer winst dan verwacht. Ook Loewengart ziet voorzichtig optimisme in de resultaten van de enquête. De overgrote meerderheid van de bulls ziet de markt niet met meer dan 5% stijgen.

Waakzaamheid geboden

Ondanks de optimistische stemming zegt ook miljardair Tepper tegen CNBC dat de markt op een gegeven moment een niveau zal bereiken waarop hij uiteindelijk uit de trein zal stappen.

Er zijn genoeg redenen om voorzichtig te zijn. Zo staat de waardering van de S&P 500 op het hoogste niveau sinds 2002, ondanks dat de bedrijfswinsten nog steeds niet significant verbetererd zijn. Jeremy Siegel, hoogleraar financiën aan Wharton, voorspelt dan ook een marktcorrectie van 10%.

Volgens een aantal markexperts vindt er momenteel een grote rotatie plaats uit momentumaandelen naar waardeaandelen.Ook de rijke investeerders die door E-Trade werden ondervraagd gaven meer belangstelling aan voor dividendaandelen, vaak ook ten koste van vastrentende posities.

Winst nemen

Het is een totale FOMO-markt, zei Mitch Goldberg, president van beleggingsadviesbureau ClientFirst Strategy. Precies wat u wilt als u al belegd hebt: laat de vraag naar aandelen u geld opleveren. Vanzelfsprekend vragen beleggers zich af wanneer ze winst moeten nemen.

Volgens Goldberg doen ze er goed aan niet te proberen op de piek te verkopen, want dat is doorgaans erg moeilijk. Het is volgens hem beter om winst te nemen op individuele aandelen op basis van vooraf bepaalde prijspunten.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 
HOGE RENDEMENTEN OP DE IEX-MODELPORTEFEUILLES > WORD NU ABONNEE EN PROFITEER VAN MAAR LIEFST 67% KORTING!

Aandelenadviezen van IEX.nl

  1. Premium
    Is Just Eat Takeaway ondergewaardeerd? 11 apr | Analyse en Advies
  2. Premium
  3. Premium
  4. Premium
    Vooruitblik eerstekwartaalcijfers ASML 12 apr | Analyse en Advies
  5. Premium

Technische analyses van Tostrams.nl

  1. Premium
    ING nadert koopmoment 16 apr | Lange termijn adviezen
  2. Premium
    KPN nadert weerstandszones, daarna enorme upside 11 apr | Lange termijn adviezen
  3. Premium
  4. Premium
  5. Premium