beurs.nl

monitor icon Market Monitor

Beurscodes, betekenis en hulp bij zoeken

Europa

AEX
Euronext Amsterdam
BRU
Euronext Brussels
PSE
Euronext Paris
LIS
Euronext Lissabon
CHX
CBOE Europe, grote(re) EU aandelen
NAV
Investment Funds (NAV)

Noord-Amerika

NYS
New York Stock Exchange
OTC
CBOE BZX Exchange (US)
TSE
Toronto Stock Exchange

Kunt u een instrument niet vinden?

Zoek dan via de zogenaamde ISIN code. Elk instrument, aandeel etc. heeft een unieke code.

Kies vervolgens - wanneer er meerdere resultaten zijn - de notering op de beurs van uw keuze.

Waar vind ik die ISIN code?

Google de naam van het instrument, aandeel etc. met de toevoeging 'ISIN'.

Als zoeken op ISIN code geen resultaten oplevert hebben wij het instrument of aandeel niet in onze koersendatabase.

Advies & Analyse

Guru's blijven positief over Galapagos

Een van de rijkste biotechfondsen ter wereld, het Nederlands/Belgische Galapagos, maakte deze week de resultaten van het onderzoek naar de werking van filgotinib bij chronische ontstekingsziektes van de darm bekend.

Hoewel de resultaten volgens experts op zich niet slecht waren, viel de update niet goed bij de beleggers. Het fonds werd tien procent minder waard. 

Toch was dit voor de guru's nauwelijks aanleiding hun adviezen te herzien. De aanbevelingen alleen in mei van dit fonds op Guruwatch geven aan dat een meerderheid van de analisten het aandeel op Kopen (8) heeft staan. Op Houden zijn er vier.

Guru's

Opmerkelijk is dat vooral de guru's uit Belgie, toch het land bij uitstek van de biotech, wat terughoudender zijn. Zowel Bank DeGroof als KBC Securities, hebben het fonds op Houden staan met koersdoelen van 223 en 192 euro.

De Nederlandse toppers doen nauwelijks mee. Het laatste advies op Guruwatch van ING Equity Research is van mei 2013. Het staat op een koersdoel van 24 euro. Met als advies Kopen, dat dan wel weer.
ABN Amro's laatste advies staat op Houden met een koersdoel van 17,1 euro. Deze guru is al in 2012 gestopt met het actief volgen van dit fonds. Misschien maar beter ook dus.

Gelukkig hebben we ook nog InsingerGillissen Bankiers en Kempen & Co die beiden GLPG op Kopen hebben staan met koersdoelen van respectievelijk 200 en 230 euro.

IEX Premium

Maar we bewaren het beste voor laatst. Nico Inberg de onafhankelijke beleggingsadviseur van IEX Premium is positief over het fonds en stelt dat een beperkte positie in Galapagos verantwoord blijft.

In een Premium update geeft Inberg een afgewogen oordeel. 

“Reumapil filgotinib ligt momenteel ter goedkeuring bij de Amerikaanse toezichthouder FDA. Maar ondertussen wordt het middel ook getest bij andere aandoeningen, zoals de ziekte van Crohn en colitis ulcerosa, een ziekte waarbij de dikke darm en/of endeldarm ontstoken raakt.”

Tegenvaller bij lagere dosering

En van een onderzoek naar deze laatste ziekte zijn afgelopen woensdag de resultaten bekend geworden. Inberg: “Het onderzoek naar colitis ulcerosa (CU) werd uitgevoerd op 1348 patiënten met matig tot zware actieve CU. Twee verschillende doseringen werden getest: 200 mg en 100 mg. De tegenvaller zit ‘m bij de lagere dosering.”

“Daarmee werd geen statistisch significante klinische remissie werd bereikt na de tiende week. Dat lukte wel met de hogere dosering. Biotechanalisten geven aan dat de veiligheid van filgotinib een pré is, maar dat er meer onderzoek nodig is om aan te tonen dat filgotinib ook bij UC significant beter is dan andere middelen.”

Uitgebreide pijplijn en enorme kaspositie

Het lijkt dus toch mee te vallen als we op deze experts afgaan, schrijft Inberg. “Grosso modo zijn de resultaten bij 200 mg goed, en de slagingskans van filgotinib voor CU is nog altijd reëel.” 

Ook het grotere plaatje bij Galapagos ziet er nog prima uit, zo kunnen we uit de woorden van Inberg opmaken. “De onderneming heeft, zoals we altijd hebben gezegd, een solide basis op twee fronten: een uitgebreide pijplijn met veel medicijnen in verschillende fases, en een enorme kaspositie (5,7 miljard euro), die een bodem leggen onder de koers.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 
HOGE RENDEMENTEN OP DE IEX-MODELPORTEFEUILLES > WORD NU ABONNEE EN PROFITEER VAN MAAR LIEFST 67% KORTING!

Aandelenadviezen van IEX.nl

  1. Premium
    Is Just Eat Takeaway ondergewaardeerd? 11 apr | Analyse en Advies
  2. Premium
  3. Premium
  4. Premium
    Vooruitblik eerstekwartaalcijfers ASML 12 apr | Analyse en Advies
  5. Premium

Technische analyses van Tostrams.nl

  1. Premium
    KPN nadert weerstandszones, daarna enorme upside 11 apr | Lange termijn adviezen
  2. Premium
    ING nadert koopmoment 16 apr | Lange termijn adviezen
  3. Premium
    Volkswagen neemt de goede afslag 05 apr | Lange termijn adviezen
  4. Premium
  5. Premium