beurs.nl

monitor icon Market Monitor

Beurscodes, betekenis en hulp bij zoeken

Europa

AEX
Euronext Amsterdam
BRU
Euronext Brussels
PSE
Euronext Paris
LIS
Euronext Lissabon
CHX
CBOE Europe, grote(re) EU aandelen
NAV
Investment Funds (NAV)

Noord-Amerika

NYS
New York Stock Exchange
OTC
CBOE BZX Exchange (US)
TSE
Toronto Stock Exchange

Kunt u een instrument niet vinden?

Zoek dan via de zogenaamde ISIN code. Elk instrument, aandeel etc. heeft een unieke code.

Kies vervolgens - wanneer er meerdere resultaten zijn - de notering op de beurs van uw keuze.

Waar vind ik die ISIN code?

Google de naam van het instrument, aandeel etc. met de toevoeging 'ISIN'.

Als zoeken op ISIN code geen resultaten oplevert hebben wij het instrument of aandeel niet in onze koersendatabase.

Advies & Analyse

Er is meer dan Tesla in de elektrische markt

De meningen van de guru's over Tesla zijn verdeeld. En niet zo'n beetje ook. Het geeft maar weer eens aan waarom beleggen zo spannend is. Hoe goed je er ook voor geleerd hebt... niemand weet het. Neem de wereldwijde topguru's.

JP Morgan heeft Tesla op Verkoop staan met een vandaag iets verhoogd koersdoel van 275 dollar. Wel iets anders dan de 1000 dollar die nu voor het aandeel wordt betaald.

Maar volgens Jefferies is dit nog veel te laag. Zij hebben de fabrikant van elektrische auto's sinds vorige week vrijdag op Kopen staan met een koersdoel van 1200 euro.

's Werelds absolute topguru Goldman Sachs doet het rustig aan met een advies om te Houden en een koersdoel van 950 euro. 

Marktwaarde

De huidige koers rond de 1000 dollar is opmerkelijk aangezien Tesla daardoor een marktwaarde van $190 miljard wordt toegekend. Het bedrijf van Elon Musk komt daarmee nog maar 14% te kort om Toyota van de troon te stoten als 's werelds meest waardevolle autobedrijf. 
Let wel, 
Tesla zette in het eerste kwartaal 103.000 voertuigen in elkaar. Toyota 2,4 miljoen.

Transportrevolutie

Los van de vraag of die koers gerechtvaardigd is, staan we ongetwijfeld aan de vooravond van een transportrevolutie. Auto’s die fossiele brandstoffen gebruiken, zullen worden vervangen door modellen die lopen op elektriciteit. En ook waterstof gaat mogelijk een rol spelen in de mobiliteit.

Op dit moment is slechts 3% van alle personenauto’s elektrisch. De verwachting is dat de verkoop van elektrische auto’s wereldwijd sterk zal stijgen. In de VS wordt voor volgend jaar gerekend op een toename van 36%, een record niveau. Dat komt onder meer door het groeiende mileubewustzijn van de consument, maar ook door meer overheidssteun voor producenten van elektrische auto’s.

In het afgelopen jaar is het KraneShares Electric Vehicle and Future Mobility indexfonds met bijna 30% gestegen, waar de S&P 500-index 5% winst boekte. 
Investorplace verzamelde de vijf interessantste beleggingen in dit segment.

Tesla

In 2019 had het bedrijf van Elon Musk ongeveer 16% van de wereldwijde markt voor elektrische personenwagens in handen. Dat is een verdubbeling ten opzichte van 2017.
Als een van de grondleggers van de elektrische autoindustrie heeft Tesla een voorsprong op de concurrenten op het gebied van batterijtechnologie en zelfrijdende auto’s. Tegelijkertijd is de merkwaarde van Tesla ongeëvenaard.
Velen verwachten daarom dat Tesla de komende jaren marktleider zal blijven in de particuliere markt. Naarmate de markt groeit, zal de omzet van Tesla stijgen. En de winst. En de aandelenkoers.

Maar er zijn meer kanshebbers in de markt.

Nio

Na een moeizaam 2019, toen de Chinese automarkt inzakte en de vraag naar Nio-auto’s instortte, is het bedrijf dit jaar op de weg terug. De Chinese automarkt liet in april van dit jaar voor het eerst in 21 maanden groei zien. Ook de verkoop van elektrische voertuigen zit weer in de lift en schrijft opnieuw elke maand een record.

Zowel in maart als in april is het aantal door Nio geleverde voertuigen verdubbeld en voor het tweede kwartaal wordt een stijging van meer dan 150% verwacht. Het gecorrigeerde nettoverlies van de onderneming is in het eerste kwartaal met meer dan 40% gedaald, terwijl het een significante financiering wist aan te trekken van een groep investeerders. Een goed aandeel voor de lange termijn.

Nikola Motors

Nikola Motors maakte begin juni een spetterend debuut op Wall Street: de koers van het aandeel steeg in een paar dagen tijd van 30 naar 90 dollar.

Nikola is marktleider in een nieuwe klasse futuristische, uitstootvrije en rendabele vrachtwagens en pickup trucks die rijden op waterstof. Mocht het Nikola lukken om de vrachtwagenmarkt naar zich toe te trekken, dan kan de marktwaarde nog wel eens vervijfvoudigen naar 100 miljard dollar.

Arcimoto

Dit bedrijf uit de Amerikaanse staat Oregon produceert elektrische driewielers. Dat zijn kleine, wendbaare en goedkope voertuigen voor een specialistische maar robuuste markt.

Arcimoto’s eerste generatie Fun Utility Vehicle voor de consumentenmarkt rolde eind 2019 uit de fabriek, terwijl de productie van zijn Deliverator- en Rapid Responder-modellen voor onder meer logistieke bedrijven en hulpdiensten eind dit jaar zal beginnen. Een klein bedrijf (het heeft een marktwaarde van 72 miljoen dollar) met groot potentieel.

Kandi Technologies

Deze Chinese producent was tien jaar geleden een pionier op het gebied van verwisselbare accu's voor elektrische auto’s. Maar nu de technologie is verbeterd en de oplaadtijden zijn gedaald, hebben veel landen - waaronder de VS - dat idee verlaten.

In China daarentegen wordt ingezet op standaardisering van accu's, omdat verwisselen goedkoper is voor de consument. Dat houdt in dat de technologie van Kandi in China weer in zwang is. Hoewel de koers is gedaald van 20 naar 3 dollar in zes jaar tijd, is de verwachting dus dat het aandeel zich zal herstellen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 
HOGE RENDEMENTEN OP DE IEX-MODELPORTEFEUILLES > WORD NU ABONNEE EN PROFITEER VAN MAAR LIEFST 67% KORTING!

Aandelenadviezen van IEX.nl

  1. Premium
    Is Just Eat Takeaway ondergewaardeerd? 11 apr | Analyse en Advies
  2. Premium
  3. Premium
  4. Premium
    Vooruitblik eerstekwartaalcijfers ASML 12 apr | Analyse en Advies
  5. Premium

Technische analyses van Tostrams.nl

  1. Premium
    KPN nadert weerstandszones, daarna enorme upside 11 apr | Lange termijn adviezen
  2. Premium
    ING nadert koopmoment 16 apr | Lange termijn adviezen
  3. Premium
    Volkswagen neemt de goede afslag 05 apr | Lange termijn adviezen
  4. Premium
  5. Premium