beurs.nl

monitor icon Market Monitor

Beurscodes, betekenis en hulp bij zoeken

Europa

AEX
Euronext Amsterdam
BRU
Euronext Brussels
PSE
Euronext Paris
LIS
Euronext Lissabon
CHX
CBOE Europe, grote(re) EU aandelen
NAV
Investment Funds (NAV)

Noord-Amerika

NYS
New York Stock Exchange
OTC
CBOE BZX Exchange (US)
TSE
Toronto Stock Exchange

Kunt u een instrument niet vinden?

Zoek dan via de zogenaamde ISIN code. Elk instrument, aandeel etc. heeft een unieke code.

Kies vervolgens - wanneer er meerdere resultaten zijn - de notering op de beurs van uw keuze.

Waar vind ik die ISIN code?

Google de naam van het instrument, aandeel etc. met de toevoeging 'ISIN'.

Als zoeken op ISIN code geen resultaten oplevert hebben wij het instrument of aandeel niet in onze koersendatabase.

Advies & Analyse

Galapagos gaat 'nog wel goedkomen'

Het biotech-aandeel Galapagos herstelde vandaag iets (plus 2,87 procent) van de zware klap (min 24,35 procent) die het gisteren kreeg.

Het reumamiddel filgotinib is nog niet klaar voor goedkeuring in de huidige vorm in de VS heeft de Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA) besloten.

Ondanks deze zware tegenvaller is er maar een guru - Bank of America - die het fonds op Verkoop heeft gezet. Van de adviezen op Guruwatch van de laatste twee dagen staan er negen op Houden en vijf op Kopen. Kortom een meerderheid van de analisten wil het nog wel even aankijken bij dit fonds.

IEX Premium 

Zo heeft analist Paul Weeteling van de IEX Beleggersdesk nog altijd vertrouwen in het biotechbedrijf, met name vanwege de productpijplijn.

Dat schrijft hij in een analyse. “De goednieuwsmachine bij Galapagos was dit jaar al bijna stilgevallen en nu komt daar nog slecht nieuws over filgotinib achteraan. Een flinke tegenvaller voor beleggers, maar wij zien dit nog wel goedkomen.”

Geen feest

De VS is voor medicijnen de belangrijkste markt ter wereld, dus het is geen feest bij Galapagos, zegt analist. “De tegenvaller is ook vrij onverwacht, omdat het bedrijf in Europa van adviesorgaan CHMP wel al groen licht kreeg voor filgotinib. De Europese toezichthouder EMA volgt in de regel dit advies op.”

De IEX Beleggersdesk behoudt het volste vertrouwen in de productpijplijn van Galapagos, maar dit is wel een stevige setback, erkent Weeteling. “Het is lastig om een goede waardebepaling voor het bedrijf te maken, omdat er zoveel variabelen zijn die een grote stempel kunnen drukken”, legt hij uit.

Veel vraagtekens

“Er lopen talloze onderzoeksprogramma's waarvan de een nog meer potentie heeft dan de ander. Ondertussen zitten concurrenten ook niet stil, wordt de werkelijke effectiviteit relatief laat pas duidelijk en dan kunnen er zich ook nog nieuwe bijwerkingen voordoen.”

Dan is er nog de vraag of er goedkeuring komt van de toezichthouders, en bij dit alles speelt ook timing nog een grote rol. Veel vraagtekens dus.

Sterke kaspositie en uitzonderlijk management

De analist wijst erop dat gelukkig ook veel variabelen wel bekend zijn: de kaspositie, de cashburn, de prijs die Gilead betaald heeft voor een fors belang (30%) en niet te vergeten de uitzonderlijke kwaliteiten van het management. “Deze zaken laten we nu het zwaarst wegen in ons oordeel.”

 “De kaspositie blijft sterk, en de verhouding daarvan ten opzichte van de cashburn laat zien dat Galapagos voorlopig niet afhankelijk is van de grillen van de aandelenmarkt, en dat is een pré. Het managemet staat niet onder druk om direct grote overnames te doen.”

Alles in huis

Weeteling prijst CEO Onno van de Stolpe en de slimme combinatie met Gilead. “Van de Stolpe heeft het bedrijf al langs een aantal ravijnen geloodst, en weet ook veel waarde te halen uit de mensen en netwerk van Gilead. De combinatie met Gilead heeft alles in huis om van Galapagos een succesvolle Europese farmaceut te maken.”

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 
HOGE RENDEMENTEN OP DE IEX-MODELPORTEFEUILLES > WORD NU ABONNEE EN PROFITEER VAN MAAR LIEFST 67% KORTING!

Aandelenadviezen van IEX.nl

  1. Premium
  2. Premium
  3. Premium
    Vooruitblik eerstekwartaalcijfers ASML 12 apr | Analyse en Advies
  4. Premium
  5. Premium
    Advieswijziging ASML 23 apr | Analyse en Advies

Technische analyses van Tostrams.nl

  1. Premium
    ING nadert koopmoment 16 apr | Lange termijn adviezen
  2. Premium
    Special: Vier Hollandse achterblijvers 19 apr | Lange termijn adviezen
  3. Premium
  4. Premium
  5. Premium
    Nieuwe uitbraak bij ASR Nederland 22 apr | Lange termijn adviezen