beurs.nl

monitor icon Market Monitor

Beurscodes, betekenis en hulp bij zoeken

Europa

AEX
Euronext Amsterdam
BRU
Euronext Brussels
PSE
Euronext Paris
LIS
Euronext Lissabon
CHX
CBOE Europe, grote(re) EU aandelen
NAV
Investment Funds (NAV)

Noord-Amerika

NYS
New York Stock Exchange
OTC
CBOE BZX Exchange (US)
TSE
Toronto Stock Exchange

Kunt u een instrument niet vinden?

Zoek dan via de zogenaamde ISIN code. Elk instrument, aandeel etc. heeft een unieke code.

Kies vervolgens - wanneer er meerdere resultaten zijn - de notering op de beurs van uw keuze.

Waar vind ik die ISIN code?

Google de naam van het instrument, aandeel etc. met de toevoeging 'ISIN'.

Als zoeken op ISIN code geen resultaten oplevert hebben wij het instrument of aandeel niet in onze koersendatabase.

Advies & Analyse

Guru's vinden Pharming koopwaardig

Het de laatste maanden sterk in koers gedaalde biotechbedrijf Pharming wordt door vrijwel alle analisten koopwaardig genoemd.

Op één na. H.C Wainwright heeft het fonds op Houden gezet maar wel met een fors hoger koersdoel van 1,12 euro dan de huidige koers van rond de 0,92 euro. Ook IEX Premium heeft goede verwachtingen voor het aandeel.

IEX Premium


Het wachten is op de uitslagen van het corona-onderzoek in Zwitserland en dat duurt, zoals helaas wel vaker bij Pharming, een stuk langer dan beleggers zouden willen.

Volgens Nico Inberg van de IEX Beleggersdesk moeten zij zich daardoor niet uit het veld laten slaan. Hij verwijst naar een radio-interview waarin topman Sijmen de Vries uitlegt hoe de procedure verloopt. 

Geluk bij een ongeluk

“Voor het onderzoek zijn patiënten nodig die onderweg zijn van een standaard ziekenhuisopname naar IC-verpleging. In Zwitserland waren deze bij het begin van het onderzoek lastig te vinden. Het feit dat het aantal coronagevallen nu weer oploopt is voor Pharming dus een geluk bij een ongeluk.”

Over het tijdspad is helaas geen zinnig woord te zeggen, schrijft Inberg. “Eerst moeten voldoende patiënten worden gevonden, dan de resultaten afgewacht en bij een goede werking zal beslist worden of er nog een fase-3 onderzoek moet komen of niet.”

“Andere onderzoeken liggen nagenoeg stil. Het van Novartis overgenomen leniolisib is wel weer opgestart en De Vries verwacht hier toch mid-2022 mee op de markt te kunnen komen.”

Met ruconest wordt echte geld verdiend

De analist wijst erop dat dit voor biotechbedrijven een lastige tijd is. “Corona heeft wel de spotlights op medicijnontwikkeling gezet, maar andere onderzoeken stilgelegd. Dit terwijl de kosten wel doorlopen.” Dat geldt gelukkig ook voor de omzet uit ruconest, een behandeling voor angio-oedeem. “En daar wordt het echte geld verdiend”, relativeert Inberg. 

Al met al is geduld dus een schone zaak bij Pharming, zo kunnen we hieruit opmaken. Eind oktober volgt meer nieuws over de ruconestverkopen.