beurs.nl

monitor icon Market Monitor

Beurscodes, betekenis en hulp bij zoeken

Europa

AEX
Euronext Amsterdam
BRU
Euronext Brussels
PSE
Euronext Paris
LIS
Euronext Lissabon
CHX
CBOE Europe, grote(re) EU aandelen
NAV
Investment Funds (NAV)

Noord-Amerika

NYS
New York Stock Exchange
OTC
CBOE BZX Exchange (US)
TSE
Toronto Stock Exchange

Kunt u een instrument niet vinden?

Zoek dan via de zogenaamde ISIN code. Elk instrument, aandeel etc. heeft een unieke code.

Kies vervolgens - wanneer er meerdere resultaten zijn - de notering op de beurs van uw keuze.

Waar vind ik die ISIN code?

Google de naam van het instrument, aandeel etc. met de toevoeging 'ISIN'.

Als zoeken op ISIN code geen resultaten oplevert hebben wij het instrument of aandeel niet in onze koersendatabase.

Advies & Analyse

Wat traders willen maar toch niet moeten doen

Traders doen niet anders: aandelen kopen na een flinke koersdaling. En zeker als de daling optreedt na de publikatie van sterke kwartaalresultaten.

Het bedrijf presteert goed, is de redenering, dus na wat winstnemingen zal het aandeel wel weer volgen omhoog. Want de markt is vaak irrationeel en overdrijft.
Maar wat blijkt nu. Het aandeel volgt helemaal niet. En de markt is niet irrationeel maar heeft gelijk.

Dat is de stelling van Olivier Garret, oprichtend partner en topman van RiskHedge, die hij poneert in een artikel op de website van het toonaangevende Forbes.

Hij raadt dan ook aan om aandelen die na de publikatie van sterke cijfers in koers dalen voorlopig te mijden.
Wel goed zit u met aandelen die aanzienlijk stijgen na de presentatie van mooie resulaten, en liefst bij een dubbel dan normaal volume. Die stijgen namelijk gewoon door.

Criteria

Als de koers daalt nadat een bedrijf fantastische winstcijfers heeft gepubliceerd, doet u er volgens Garret goed om dit aandeel voorlopig te vermijden. Hij noemde als voorbeeld onder meer Amazon, Facebook, Shopify, Twilio en Tesla, die recentelijk allemaal hun koersen zagen dalen ondanks sterke winstcijfers.

Garret richt zich naar eigen zeggen op bedrijven die mooie winstcijfers schrijven en bovendien de dag afsluiten met sterke koerswinst.

Dit zijn de twee criteria van Garret:

  • Een groot koersgat: het aandeel sluit boven het slot van de vorige dag. Liefst richting een nieuwe all time high, of minstens de technische weerstandsniveaus brekend
  • Groot volume: Garret gaat opletten als een aandeel twee keer zo vaak wordt verhandeld als gemiddeld

Mocht een aandeel voldoen aan deze criteria, dan gaat Garret ervan uit dat het een blijvertje is, met een groot groeipotentieel.

Resultaten uit het verleden...

1. Facebook

Had u deze strategie toegepast in juli 2013, toen een enorme stijging van de winst meldde en het aandeel op 34 dollar stond, dan had u meer dan 750% koerswinst gemaakt. Sinsdien is de koers immers opgelopen tot meer dan 290 dollar.

klik om te vergroten
Bron: StockCharts

2. Advanced Micro Devices

Of neem Advanced Micro Devices (AMD), dat 17 dollar waard was in 2018. AMD is sindsdien met 388% gestegen, en was het best presterende aandeel in de S&P 500 in 2018 en 2019.

klik om te vergroten
Bron: StockCharts

3. Roku

Streamingreus Roku stond in augustus 2018 op slechts 25 dollar. De koers is in minder dan twee jaar gestegen naar 225 dollar.

klik om te vergroten
Bron: StockCharts

Tip: Snap

Deze strategie is ook geschikt voor langetermijnbeleggers en kan helpen de toekomstige marktleiders te identificeren. Neem bijvoorbeeld Snap, eigenaar van de razend populaire app Snapchat, die inmiddels wordt gebruikt door 90% van de 13- tot 24-jarigen in de VS. Slechts 39% van deze groep gebruikt Facebook.

Ondanks de enorme populariteit van de app was het  aandeel niet in trek. Acht maanden na de beursgang stond de koers op een verlies van 77%. Volgens Garret zag Wall Street Snap niet voor wat het werkelijk is, namelijk een pionier op het gebied van augmented reality.

"Wij zagen Snaps enorme potentieel al in januari" schept Garret op. "Nu ziet de hele wereld het."

Afgelopen week liet Snap geweldige winstcijfers zien. Het aantal dagelijks actieve gebruikers nam op jaarbasis met 18% toe, en de winst steeg met 52%. Dat overtrof de verwachtingen van de analisten.

De koers van het aandeel-Snap schoot de dag na de publicatie van de winstcijfers op groot volume met meer dan 30% omhoog. Tijdens de volgende twee handelssessies steeg Snap met nog eens 12%.

Niettemin kan Snap volgens Garrett de komende maanden nog verder omhoog. "Overweeg om te investeren in Snap als u dat nog niet gedaan hebt. Ik zie mooie rendementen in het verschiet."