beurs.nl

monitor icon Market Monitor

Beurscodes, betekenis en hulp bij zoeken

Europa

AEX
Euronext Amsterdam
BRU
Euronext Brussels
PSE
Euronext Paris
LIS
Euronext Lissabon
CHX
CBOE Europe, grote(re) EU aandelen
NAV
Investment Funds (NAV)

Noord-Amerika

NYS
New York Stock Exchange
OTC
CBOE BZX Exchange (US)
TSE
Toronto Stock Exchange

Kunt u een instrument niet vinden?

Zoek dan via de zogenaamde ISIN code. Elk instrument, aandeel etc. heeft een unieke code.

Kies vervolgens - wanneer er meerdere resultaten zijn - de notering op de beurs van uw keuze.

Waar vind ik die ISIN code?

Google de naam van het instrument, aandeel etc. met de toevoeging 'ISIN'.

Als zoeken op ISIN code geen resultaten oplevert hebben wij het instrument of aandeel niet in onze koersendatabase.

Advies & Analyse

Vrijwel alle guru's kopen ING

Er zijn nauwelijks guru's te vinden die ING niet op de kooplijst hebben staan. Helemaal nu de ECB weer toestemming heeft gegeven aan banken om dividend uit te keren. 

Er is op Guruwatch dan ook geen toonaangevende analist die aanbeveelt om ING te verkopen, en slechts drie die het fonds op Houden hebben staan.
Vandaag herhaalde Deutsche Bank het advies om te Kopen met een verhoogd koersdoel van 10 euro.
Op dit moment doet ING net acht euro. Ook IEX Premium heeft de grootste bank van Nederland op de kooplijst staan.

IEX Premium

Volgens Martin Crum van de IEX Beleggersdesk zitten er echter wel wat haken en ogen aan de beslissing van de Europese Centrale Bank.

"Het is een welkome ontwikkeling, maar er gelden wel bepaalde restricties voor", schrijft hij.

"De ECB ziet het liefst dat banken tot 30 september nog helemaal geen dividend uitkeren, maar als ze het dan toch doen, mag het niet meer zijn dan 15% van de winsten van 2019 en 2020 bij elkaar opgeteld."

"Daarnaast mag die dividenduitkering geen hogere imapct hebben dan 20 basispunten van de Common Equity Tier 1 (CET1). Oftewel, de dividenduitkering mag maar een beperkte verslechtering van de CET1-ratio tot gevolg hebben."

ING 

 

Stel, we volgen bij de ING bank strikt de regels van de ECB. "De cumulatieve winst per aandeel van ING over 2019 en 2020 komt uit op 1,82 euro. 15% daarvan zou uitkomen op een dividend per aandeel van 0,27 euro. Echter, er is al 0,24 uitgekeerd. Dan zou het slechts een dividend van 0,03 euro betekenen."

Lichtpuntje is wel dat na 30 september de restricties wegvallen. "Dan ligt het voor de hand dat de bank in het vierde kwartaal een extra dividenduitkering zal doen", aldus Crum.

Bankaandelen komen door het hele verhaal wel weer in een positiever daglicht te staan, zo mogen we uit zijn woorden opmaken. "Zoals in november al aangegeven, zijn banken rijp voor een inhaalslag. ING staat er relatief goed voor en 2021 belooft een beter jaar te worden."

Sector wint aan attractie

"De sector wint aan attractie en krijgt mogelijk wat hulp van de Europese Commissie bij het wegwerken van slechte leningen.

Het aandeel ING staat volgens analist Crum laag gewaardeerd, met een forward koerswinstverhouding van slechts 8. "Wij blijven positief."