beurs.nl

monitor icon Market Monitor

Beurscodes, betekenis en hulp bij zoeken

Europa

AEX
Euronext Amsterdam
BRU
Euronext Brussels
PSE
Euronext Paris
LIS
Euronext Lissabon
CHX
CBOE Europe, grote(re) EU aandelen
NAV
Investment Funds (NAV)

Noord-Amerika

NYS
New York Stock Exchange
OTC
CBOE BZX Exchange (US)
TSE
Toronto Stock Exchange

Kunt u een instrument niet vinden?

Zoek dan via de zogenaamde ISIN code. Elk instrument, aandeel etc. heeft een unieke code.

Kies vervolgens - wanneer er meerdere resultaten zijn - de notering op de beurs van uw keuze.

Waar vind ik die ISIN code?

Google de naam van het instrument, aandeel etc. met de toevoeging 'ISIN'.

Als zoeken op ISIN code geen resultaten oplevert hebben wij het instrument of aandeel niet in onze koersendatabase.

Advies & Analyse

Coinbase: Beursgang grootste Amerikaanse handelsplatform voor cryptovaluta

Op 14 april vond de beurgang plaats van het grootste Amerikaanse handelsplatform voor cryptovaluta, dat een notering aan de Nasdaq kreeg. Het bedrijf profiteerde van de grote interesse van beleggers voor cryptovaluta gedurende het eerste kwartaal van 2021, met als gevolg dat de verwachtingen voor het Coinbase-aandeel eveneens hoog lagen. Tot dusver is de koersontwikkeling van het aandeel voor beleggers redelijk teleurstellend geweest.

Wat is Coinbase?

Het bedrijf werd opgericht in 2012 om Bitcoin-beleggers een veilige en efficiënte manier te bieden om in cryptovaluta te handelen. In eerste instantie werd er via dit platform dus alleen in Bitcoin gehandeld.

Het aanbod in verhandelbare cryptovaluta van Coinbase breidde snel uit en op dit moment hebben beleggers op het platform de keuze uit 50 soorten verhandelbare cryptovaluta. Hieronder vallen bijvoorbeeld Bitcoin, Ethereum en Litecoin.

Beleggers kunnen via Coinbase hun cryptovaluta verhandelen voor andere cryptovaluta of tegen Amerikaanse dollars. De Coinbase-app biedt ook de mogelijkheid om cryptovaluta naar andere mensen te sturen en betalingen in cryptovaluta te ontvangen.

Er klinkt geregeld kritiek over de cryptovaluta markt als het gaat om transparantie en regulering. Dit kan beleggers afschrikken die juist willen beleggen in cryptovaluta. Aangezien Coinbase wel een gereguleerd bedrijf is, kunnen zij beleggers die graag in cryptovaluta willen handelen, voldoende veiligheid en transparantie bieden.   

Hoe presteert Coinbase tot nu toe?

De belangrijkste manier voor Coinbase om inkomsten te genereren is door middel van vergoedingen voor transacties en stortingsfondsen. Daarom zijn de inkomsten van Coinbase sterk gecorreleerd met de ontwikkeling van cryptovaluta. Coinbase genereert meer omzet bij een hoger aantal transacties dan bij een lager aantal.

Het bedrijf verklaarde zelf in zijn aanvraag bij de Securities and Exchange Commission (de Amerikaanse financiële marktautoriteit): "Onze bedrijfsresultaten zijn en zullen aanzienlijk aan fluctuaties onderhevig zijn als gevolg van de zeer volatiele aard van cryptovaluta"

Vanwege de grote interesse van beleggers in cryptovaluta in het eerste kwartaal van 2021, is het geen verrassing dat dit kwartaal zodoende bijzonder goed voor het bedrijf is verlopen. Voor de eerste drie maanden van dit jaar wordt er een winst verwacht van 750 miljoen dollar.

Dit is de hoogst behaalde winst voor het bedrijf ooit. Ter vergelijking, dit is twee keer zo hoog als de winst over heel 2020. Ook de omzet van Coinbase steeg significant gedurende het eerste kwartaal. Het bedrijf rapporteerde een kwartaalomzet van 1,8 miljard dollar, tegen 1,3 miljard over heel 2020.

Koersontwikkeling

De referentieprijs voor het Coinbase-aandeel was vastgesteld op 250 dollar, maar op de eerste handelsdag van het aandeel op 14 april 2021, opende de koers al op 381 dollar. Dit gaf aanvankelijk het enthousiasme onder beleggers voor het aandeel weer. Vervolgens bereikte het aandeel dezelfde dag een halfuur na de opening de hoogste koers van 429,54 dollar. Daarna daalde de aandelenkoers en sloot op 328,28 dollar.

Tot dusver is de trend negatief geweest en op enkele uitzonderingen na was de slotkoers vaak lager dan de openingskoers. Het aandeel bereikte zijn laagste niveau tot nu toe op 4 mei 2021, toen het werd verhandeld tegen 275,61 dollar.

De toekomstige koers van het aandeel is onderhevig aan verscheidene politieke, industriële en sectorspecifieke alsmede economische factoren. Beleggers zouden rekening moeten houden met deze risico’s wanneer zij hun investeringsbeslissingen nemen. Ontwikkelingen kunnen op ieder moment anders zijn dan waar beleggers op rekenen, wat kan resulteren in kapitaalverliezen.

Mis nooit meer een investeringsidee. Schrijf u nu in voor de nieuwsbrief van Vontobel!

Vontobel producten op Coinbase zijn verkrijgbaar bij DEGIRO.

 

Investeringsidee: Coinbase

COIN BEST Turbo Short
COIN BEST Turbo Short
COIN BEST Turbo Long
COIN BEST Turbo Long

Ontdek Vontobels productaanbod op beursproducten.vontobel.com/NL/NL/Home.