beurs.nl

monitor icon Market Monitor

Beurscodes, betekenis en hulp bij zoeken

Europa

AEX
Euronext Amsterdam
BRU
Euronext Brussels
PSE
Euronext Paris
LIS
Euronext Lissabon
CHX
CBOE Europe, grote(re) EU aandelen
NAV
Investment Funds (NAV)

Noord-Amerika

NYS
New York Stock Exchange
OTC
CBOE BZX Exchange (US)
TSE
Toronto Stock Exchange

Kunt u een instrument niet vinden?

Zoek dan via de zogenaamde ISIN code. Elk instrument, aandeel etc. heeft een unieke code.

Kies vervolgens - wanneer er meerdere resultaten zijn - de notering op de beurs van uw keuze.

Waar vind ik die ISIN code?

Google de naam van het instrument, aandeel etc. met de toevoeging 'ISIN'.

Als zoeken op ISIN code geen resultaten oplevert hebben wij het instrument of aandeel niet in onze koersendatabase.

Advies & Analyse

Guru: miljarden dollars in China pompen grote vergissing

Hoe vaak hebt u niet gelezen dat de grootste winsten voor beleggers te behalen zijn in opkomende markten zoals in Zuidoost Azië, Rusland en Zuid Amerika. En China natuurlijk, dat wordt gezien als een van de meest interessante opkomende markten. Wel, dat is niet langer zo volgens de Amerikaanse investeerder BlackRock.

Vorige maand stelde ’s werelds grootste vermogensbeheerder dat China niet langer tot de opkomende markten behoort maar vanaf nu een gevestigde markt is. Blackrock adviseerde beleggers desondanks hun investeringen in China te verdrievoudigen. En laat nou net Blackrock als eerste buitenlandse vermogensbeheerder toestemming hebben gekregen van China om lokale beleggingsproducten aan te bieden aan die beleggers.

Soros waarschuwt voor China

Een andere investeerder, te weten George Soros die nog beroemder is dan Blackrock, is het daar helemaal niet mee eens.

De Amerikaanse miljardair noemde in een opiniestuk in The Wall Street Journal recent het pompen van miljarden dollars in China door beleggers 'een tragische fout'. Hij stelde verder dat het de nationale veiligheid van de VS en andere democratieën kan schaden. Hij waarschuwde dat BlackRock en zijn klanten veel geld zullen gaan verliezen op hun investeringen in China.

'Verbinding tussen twee grootste economieën'

Deze week reageerde een woordvoerder van BlackRock op de uithaal van Soros. "De Verenigde Staten en China hebben een belangrijke en complexe economische relatie. Het totaal aan goederen en diensten geleverd tussen de twee landen bedraagt meer dan 600 miljard dollar. Door onze beleggingsactiviteit in China kunnen Amerikaanse vermogensbeheerders bijdragen aan de verbinding tussen de twee grootste economieën van de wereld."

"Het overgrote deel van het vermogen dat BlackRock beheert, gaat om pensioenen", vervolgt de woordvoerder. "Om hun financiële doelen te behalen zoeken onze klanten, onder wie veel Amerikaanse, een brede range aan investeringen, ook in China."

Maar volgens Soros begrijpt BlackRock de intenties van de Chinese Xi Jinping niet. De strenge regels voor techbedrijven zijn nog maar het begin en moeten we zien als teken dat Xi alles zal doen om aan de macht te blijven.

'VS en China verwikkeld in strijd om leven en dood'

"Eerdere pogingen werden nog moreel gerechtvaardigd door te zeggen dat het bruggen zou bouwen en de landen dichter bij elkaar zou brengen. Maar de situatie is nu totaal anders. Vandaag de dag zijn de VS in China verwikkeld in een strijd om leven en dood, tussen twee systemen; repressie en democratie.”

Volgens de miljardair zullen beleggers in het China van Xi ‘ruw wakker geschud worden’. “Xi begrijpt de markteconomie niet.”

Advertentie Begin nu met handelen > 77% van de retailbeleggers verliest geld met CFD'sPlus500

Aandelenadviezen van IEX.nl

 1. Premium
  Koersdoel Shell fors verhoogd 05 mei | Analyse en Advies
 2. Premium
 3. Premium
  Eindelijk echt winst voor AMG 05 mei | Analyse en Advies
 4. Premium
 5. Premium
  Spanning stijgt rond Pharming 12 mei | Analyse en Advies