beurs.nl

monitor icon Market Monitor

Beurscodes, betekenis en hulp bij zoeken

Europa

AEX
Euronext Amsterdam
BRU
Euronext Brussels
PSE
Euronext Paris
LIS
Euronext Lissabon
CHX
CBOE Europe, grote(re) EU aandelen
NAV
Investment Funds (NAV)

Noord-Amerika

NYS
New York Stock Exchange
OTC
CBOE BZX Exchange (US)
TSE
Toronto Stock Exchange

Kunt u een instrument niet vinden?

Zoek dan via de zogenaamde ISIN code. Elk instrument, aandeel etc. heeft een unieke code.

Kies vervolgens - wanneer er meerdere resultaten zijn - de notering op de beurs van uw keuze.

Waar vind ik die ISIN code?

Google de naam van het instrument, aandeel etc. met de toevoeging 'ISIN'.

Als zoeken op ISIN code geen resultaten oplevert hebben wij het instrument of aandeel niet in onze koersendatabase.

Advies & Analyse

Biedt een bloedrode beursdag kansen?

De schrik zit er bij beleggers flink in nu de Zuid-Afrikaanse variant van het coronavirus om zich heen slaat. Wereldwijd kleurden de koersenschermen rood. In een gloednieuwe aflevering van de IEX BeleggersPodcast bespreken marketwatcher Arend Jan Kamp en aandelenanalist Niels Koerts eventuele koopkansen.

Over deze nieuwe virusvariant is nog veel onduidelijk, benadrukt Koerts. Dat zorgt voor deze erg onrustige beurs. “Omdat de Zuid-Afrikaanse coronavariant naar alle waarschijnlijkheid besmettelijker is, maar er verder nog veel onduidelijk is, kunnen de markten dit moeilijk inprijzen, waardoor je bij opening wat paniek zag.”

Arend Jan Kamp vult aan: “Ja, daar lijkt het wel op. Wat mij vooral opviel, was de Amerikaanse rente die om acht uur ’s ochtends al tien basispunten in de min stond. Dat heb ik nog nooit meegemaakt en geeft wel aan dat er echt wat aan de hand is.”

Wel biedt deze dip volgens Koerts kansen, hij vergelijkt het met eerdere coronagerelateerde koersdips waar bedrijven snel bovenop wisten te komen. “Wel vergeet je één ding”, weerspreekt Arend Jan Kamp de analist. “Het hoeft natuurlijk niet weer zo te gaan. Beursbewegingen lijken vaak heel erg op elkaar, maar het zit vaak in de nuances.”

Koopkansen

Toch weerhield dat de analist niet om zijn broker aan het werk te zetten. “Ik heb ook nog koopjes gescoord vandaag”, vertelt Niels Koerts, die zijn positie in Aegon, AB InBev en Basic-Fit kort na beursopening uitbreidde. “Naar mijn mening waren de koersreacties een beetje overtrokken bij bepaalde aandelen, dus dat was voor mij een reden om bij te kopen.”

Arend Jan Kamp benoemt in de IEX BeleggersPodcast dat ook collega Coen Grutters zijn kans schoon zag om een wereldtracker bij te kopen, maar zegt daarbij dat hij dit zelf juist heel bewust niet doet. “Maandag gaat er weer een aantal vaste orders van mij de deur uit, daar houd ik me gewoon aan. Het gaat al zestien jaar goed bij mij en daar ga ik niks aan veranderen.”

Beluister de volledige podcast hieronder:

Advertentie Begin nu met handelen > 77% van de retailbeleggers verliest geld met CFD'sPlus500

Aandelenadviezen van IEX.nl

  1. Premium
  2. Premium
  3. Premium
    Wijziging advies ING Groep 15 aug | Analyse en Advies
  4. Premium
    NN Group is en blijft een cashmachine 11 aug | Analyse en Advies
  5. Premium