beurs.nl

monitor icon Market Monitor

Beurscodes, betekenis en hulp bij zoeken

Europa

AEX
Euronext Amsterdam
BRU
Euronext Brussels
PSE
Euronext Paris
LIS
Euronext Lissabon
CHX
CBOE Europe, grote(re) EU aandelen
NAV
Investment Funds (NAV)

Noord-Amerika

NYS
New York Stock Exchange
OTC
CBOE BZX Exchange (US)
TSE
Toronto Stock Exchange

Kunt u een instrument niet vinden?

Zoek dan via de zogenaamde ISIN code. Elk instrument, aandeel etc. heeft een unieke code.

Kies vervolgens - wanneer er meerdere resultaten zijn - de notering op de beurs van uw keuze.

Waar vind ik die ISIN code?

Google de naam van het instrument, aandeel etc. met de toevoeging 'ISIN'.

Als zoeken op ISIN code geen resultaten oplevert hebben wij het instrument of aandeel niet in onze koersendatabase.

Advies & Analyse

Koers Galapagos spuit omhoog na aanstelling Stoffels

Gaat de aanstelling van biotech zwaargewicht Paul Stoffels als topman van Galapagos de gang van zaken bij het biotech bedrijf ten goede komen? En gaat het de koers van het aandeel fundamenteel wijzigen van vrijwel continu omlaag naar... tja, niet verder omlaag? 

Het antwoord op die vraag is, tenminste voorlopig: ja. Niet alleen ging de koers van het aandeel met meer dan een kwart omhoog na de publicatie van zijn benoeming. Ook de guru's reageerden overwegend positief.

Sinds de aankondiging zijn de adviezen op Guruwatch Kopen (2) en Houden (2). geen analist heeft het aandeel sindsdien op Verkoop staan. Voor zijn aanstelling had een overgrote meerderheid van de experts het aandeel op Houden staan, met enkele verkopers (Goldman Sachs) en kopers.

Toponderzoeker

De nieuwe CEO brengt een combinatie van biotech en Big Pharma binnen bij Galapagos. Stoffels was eerder toponderzoeker bij de Amerikaanse gigant Johnson & Johnson. En in de beginjaren was hij betrokken bij Galapagos.

Volgens Europese onafhankelijke investment bank Bryan Garnier is Galapagos door de benoeming van deze absolute topper 'op koers met zijn transformatie'. De bank verhoogde het advies van Houden naar Kopen, op een koersdoel van 65 euro.

IEX Premium


Ook Martin Crum van de IEX Beleggersdesk noemt de benoeming van Stoffels in meerdere opzichten een opsteker voor het zwaar aangeslagen biotechfonds, schrijft hij in een reactie.

"Stoffels was tot voor kort de tweede man van Johnson & Johnson, waar de verantwoordelijkheid voor het totale R&D-budget van een slordige 10 miljard euro op zijn schouders rustte. Hij is de juiste kandidaat om Galapagos richting een betere toekomst te leiden."

Meer positief nieuws

Eind vorige week werd ook bekend dat Galapagos Jyseleca mag vermarkten in het Verenigd Koninkrijk. Dat is een middel tegen ontstekingen aan de dikke darm. "Het is weliswaar niet materieel, maar wat extra omzet uit Jyseleca is meer dan welkom."

En er is meer positiefs. Onlangs stapte Greenlight Capital, een hedgefonds gerund door David Einhorn, in Galapagos. "Zijn investment case rond Galapagos is verrassend eenvoudig. Einhorn is van mening dat de huidige negatieve waarde van circa €2 miljard die de markt toekent aan Galapagos, dus exclusief de kaspositie, veel te negatief is." Volgens Crum is dat geen gekke gedachte.

Alles bij elkaar vormt dit wel een opsteker voor Galapagos-beleggers die zijn blijven zitten en snakten naar een sprankje goed nieuws, voegt hij eraan toe.

Herstel van vertrouwen

"Dankzij de nieuwe topman kan een begin gemaakt worden met het herstel van het vertrouwen. Hij is de juiste man om het tij te keren." Dat wil niet zeggen dat Galapagos al out of the woods is, waarschuwt Crum. "Er is nog heel wat werk aan de winkel om de forse discount om het aandeel in te lopen. Maar dit is een goede start."

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 
HOGE RENDEMENTEN OP DE IEX-MODELPORTEFEUILLES > WORD NU ABONNEE EN PROFITEER VAN MAAR LIEFST 67% KORTING!

Aandelenadviezen van IEX.nl

  1. Premium
    Is Just Eat Takeaway ondergewaardeerd? 11 apr | Analyse en Advies
  2. Premium
  3. Premium
  4. Premium
    Vooruitblik eerstekwartaalcijfers ASML 12 apr | Analyse en Advies
  5. Premium

Technische analyses van Tostrams.nl

  1. Premium
    ING nadert koopmoment 16 apr | Lange termijn adviezen
  2. Premium
    KPN nadert weerstandszones, daarna enorme upside 11 apr | Lange termijn adviezen
  3. Premium
  4. Premium
  5. Premium