Expert Opinie

Beleggen 4.0

Ruud Hoefnagels | Woensdag 26 juni 2013 11:21

Foto van Ruud Hoefnagels

Welke windows versie heeft u op uw computer? In welke seizoen van Breaking Bad of Game of Thrones zit u? Zo maar een vraagje. Het getal geeft de vordering, de vernieuwing weer. En bij beleggen is dat ook zo. We zitten niet meer in Beleggen 1.0.

Nu ben ik zelf ook gestart met Beleggen 1.0. Niet overdreven en niet gelogen startte ik op mijn 16de met de eerste aankoop van aandelen. Ja, je moest wat in die tijd, had geen I-Pad 2.0, nog erger, geen computer. Dus de koersen uit de krant knippen en op ruitjespapier de koersengrafiek bijhouden. Orders werden keurig doorgebeld naar Mijnheer van Hoven, de terugmelding kwam ooit een keer met de Post.

Maar vernieuwend als ik was, kwam al snel de computer met zachte floppies van 56k. Dat was beleggen 2.0. Niet meer tekenen, maar inkloppen die koersen. Het eerste koersenabonnement kwam en de eerste software. De wereld ging veranderen, de krach van 1987 trouwens ook.

Om niet te lang van stof te worden was Beleggen 3.0 de toekomst. Realtime koersen, geavanceerde software, realtime orders ingeven, directe terugkoppeling. Het laatste nieuws zo op je kantoor. Alles wat je nodig had, had je tot je beschikking. Appeltje eitje dus. De beurs verslaan kon nu iedereen. Veel deden mee en de ballon werd zo hard opgeblazen dat….

Ja, terug bij af dus.

Hoe kan het toch dat er mensen rondlopen die deze tak van sport wel beheersen? Ik was best goed, helaas niet goed genoeg. In voetbaltermen een goede amateur. Maar de ERE-divisie was en is voor mij niet haalbaar. Gefascineerd door de toppers, gesteund door de technische ontwikkeling was het Tijd voor Beleggen 4.0.

Wat zou nu beter zijn dan precies hetzelfde doen als een Topper. Stiekem kijken wat hij doet en precies nadoen. Maar een topper laat niet in z’n kaarten kijken, of misschien toch wel. Wat zou zijn motivatie zijn? Geld en Roem? Ja, zeker Geld en Roem.

Dus als de kijkers nu de topper zouden betalen en de resultaten zouden worden gepubliceerd, dan hebben we een WIN-WIN situatie gecreëerd.

En dat heb ik gedaan met de TradersWinkel. Toppers aangetrokken, resultaten worden gepubliceerd en honderden volgers aangesloten. Het beleggen 4.0 is gestart. We kregen hiervoor zelfs onlangs een nominatie voor de Accenture Innovation Awards 2013.

In mijn toekomstige columns zal ik de toppers bespreken. Zijn het wel allemaal toppers? Welke risico’s nemen ze? Waarin beleggen ze? Kort gezegd een boeiende start hier op Beurs.nl waar we u op de hoogte gaan houden van Beleggen 4.0

Reacties
  • Beste Rene, Ben overgestapt van beursplaza naar Traderswinkel. Je moet met de tijd meegaan.

    onbekende anoniem 28 juni 2013 09:23:24
  • Snap niet dat beurs.nl hier een concurent een podium geeft, zeer slecht zaak. Laat hem lekker op de beursplaza blijven

    onbekende anoniem 26 juni 2013 19:55:53


Disclaimer

De auteur schrijft deze expert opinie op persoonlijke titel. Zijn handelssignalen kunnen op elk moment veranderen. De informatie in deze expert opinie is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.