Expert Opinie

AEX heeft weerstand op 470, hierna op naar 500 punten

John Beijer | Donderdag 19 februari 2015 14:51

Foto van John Beijer

De financiele markten blijven het uitstekend doen. De Aex bereikte zojuist de 470 punten en we zijn er trots op dat ons koersdoel nu alweer is gehaald. Wij gaven immers aan dat dat medio maart gehaald zou worden. Als vaste lezer van onze nieuwsbrief weet U dat we ons in een zeer unieke situatie bevinden. Om rendement te maken, is er door het ingrijpen van de FED en de ECB bijna geen ander alternatief dan aandelen. De koersen kunnen de komende maanden verder omhoog en beleggers profiteren hiervan.

De afgelopen dagen en ook vandaag zijn we wel in de greep van de Grieken. De ene dag stellen de Grieken zich soepel op en schieten de koersen omhoog. De andere dag is Duitsland niet helemaal akkoord en zakken we weer naar beneden en zo wordt het spel hard gespeeld. Enige voorzichtigheid is momenteel dan ook wel noodzakelijk, zeker nu we de 470 punten hebben aangetikt. Vandaag stond er weer een enorme stroom aan bedrijfsresultaten op de agenda en Randstad is de meest opvallende en deze schiet gelijk 6 procent omhoog en tikt in 1 keer ons koersdoel op 50 voor 2015 al aan. Ook hier gaat het dus keihard omhoog. De markten hebben dus ruimte voor hogere koersen, maar enige voorzichtigheid is en blijft geboden.

De Grieken hebben hun kiezers beloofd het roer fors om te gooien en kunnen nu natuurlijk niet met lege handen thuiskomen. Men maakt momenteel een soort roadshow door Europa en men zal water bij de wijn moeten doen om zonder gezichtsverlies terug te keren naar het thuisland. Dit zal natuurlijk op een creatieve manier verpakt moeten worden en dat zal de markten de komende dagen tot en met 1 maart a.s. kunnen doen bewegen. Dus ondanks de relatieve rust moet U rekening houden met de nodige schermutselingen de komende week.

Wat kunnen we de komende twee weken verwachten?

De Aex heeft nu weerstand op 470 en heeft steun op 468, 465 en 463, als we kijken naar de intraday grafiek. Zolang de index boven de 458 punten staat, is de trend opwaarts gericht en mag er een versnelling van de trend verwacht worden. De strategie is dan ook buy on the dips en die ziet U overal bij ons voorbij komen. Vanaf 1 maart kunt U weer iedere donderdag rond het middaguur samen met ons chatten. In 2014 organiseerden wij dat in samenwerking met ABN AMRO Markets. De afgelopen weken is de site geheel vernieuwd en wij sturen U uiteraard hiervoor per email een uitnodiging om gratis met al uw vragen over de Aex, grondstoffen, fondsen, valuta, etc. te komen. Zodat U weer iedere week up to date bent.

Sommige fondsen bereiken dus nu onze koersdoelen. Zoals U hieronder kunt zien bij bijvoorbeeld Aperam. Deze is in zeer korte tijd enorm gestegen en daar moet winst genomen worden. SBM Offshore mag verder omhoog, maar even tussentijds winst nemen kan geen kwaad. En een fonds dat van short naar long is gedraaid, is Ahold. De financiele waarden doen het redelijk, maar per saldo vinden we Aegon nog steeds een achterblijver en deze mag op weg naar 7.40 euro.

De conclusie die we kunnen trekken, is dat de stimuleringsmaatregelen van Mario Draghi hun uitwerking op de financiele markten niet missen en dat we verder omhoog kunnen. Een paar dagen van winstnemingen zou de markten zeker geen kwaad kunnen doen en daarna kunnen we verder omhoog, want technisch ligt het er allemaal uitstekend bij.


Wij zien de volgende weerstanden op AEX  470, 475, 478, 483 De volgende steunniveaus zijn bij ons van toepassing,AEX  463, 458, 452, 448  

AEX Daggrafiek

Met vriendelijke groet,

John Beijer

www.beursfoon.nl

 


Reacties
 • Waarom zou ik, doe ik nu immers ook al niet...

  ed 23 februari 2015 14:08:33
 • JIJ mag er best een paar jaartjes naast zitten hoor, zijn we wel gewend van je .... Zeg er t.z.t. maar eens eerlijk bij wat je werkelijke positie dan is als de zaak aan het rollen is ....

  Mispunt 23 februari 2015 13:27:20
 • Wat jij wilt Mispunt. Hoe precies wil je het eigenlijk hebben, lengte en breedte graden van de AEX er bij misschien?..

  ed 23 februari 2015 13:18:17
 • Ja Ed, dat laat zich raden. Wordt weer een fantastische zig/zag, met een precisie van een Zwitsers uurwerk!

  Mispunt 23 februari 2015 13:04:24
 • Die 700 punten, en meer, gaat wel gehaald worden Arjan, je moet alleen nog even geduld hebben, gelijk als met de ca.190. De volgorde in welk dat gaat plaatsvinden zal niet zo moeilijk zijn lijkt mij...

  ed 23 februari 2015 12:42:06
 • Ja Jeff, is net zoiets als economische modelletjes lezen en jezelf rijk rekenen met inflatie. Lekker goedkoop je hypotheek aflossen. Simplist, zorg maar dat je tegen die tijd voldoende geld hebt om rond te kunnen komen ....

  t rommlen 23 februari 2015 12:38:37


Disclaimer

De auteur schrijft deze expert opinie op persoonlijke titel. Zijn handelssignalen kunnen op elk moment veranderen. De informatie in deze expert opinie is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.