Expert Opinie

Is Facebook overgewaardeerd?

Selwyn Duijvestijn | Dinsdag 26 mei 2015 10:09

Foto van Selwyn Duijvestijn

Het aandeel Facebook heeft recent een nieuwe high neergezet op ruim 86 dollar. Inmiddels wordt het bedrijf gewaardeerd op 240 miljard dollar, waardoor mensen zich afvragen hoe ver dit aandeel nog zou kunnen stijgen. De huidige waardering van Facebook is inderdaad erg hoog, maar bij een bedrijf als Facebook is het erg belangrijk om te kijken naar de toekomst. Facebook is volgens mij namelijk nog steeds een goede investering.
 

Reclamebedrijf Facebook

Het is erg belangrijk om te onthouden dat Facebook eigenlijk een reclamebedrijf is met 1,4 actieve maandelijkse gebruikers en 1,2 miljard actieve maandelijkse gebruikers op de mobiele app. Facebook heeft de potentie om enorm te groeien door betere benutting van deze gebruikers. Op het moment is het bedrijf al bezig met het lanceren van steeds meer nieuwe diensten die voor sterke omzetgroei moeten gaan zorgen. 
 

Facebook zit niet stil

Facebook zag vorig jaar een groei van wel 173% in de gemiddelde prijs voor advertenties. Dit zal hoogst waarschijnlijk wel wat terugvallen, maar de potentie is er zeker. Overigens heeft Facebook aangegeven dat het geen reden ziet waardoor prijzen voor advertenties zouden verminderen. Wat ook erg goed is van Facebook, is dat ze recent een optie hebben toegevoegd aan hun Messenger-app die gebruikers de mogelijkheid geeft om geld aan een andere gebruiker te geven. Hier vraagt Facebook op het moment nog geen geld voor, maar op den duur zal dit hoogst waarschijnlijk veranderen. Als mensen er aan zijn gewenst, zullen er vast wel kosten aan vast gaan zitten en kan ook dit weer voor extra omzet zorgen. 
 
Facebook is een erg lucratief bedrijf met veel ideeën en overnames. Wij denken niet dat het aandeel van dit bedrijf overgewaardeerd is. Facebook zit namelijk nooit stil en zal voorlopig nog wel blijven groeien. 
 
 
Disclaimer: De informatie is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Mijn handelssignalen kunnen op elk moment veranderen. Op moment van publiceren heeft Marktgevoel BV geen positie in Intel. De schrijver heeft mogelijk ook andere posities waar niet over geschreven wordt. Meer informatie vindt u op Marktgevoel.

Reacties
 • Heer Beijer is nog steeds overtuigd van z'n 560, het artikel staat nog steeds prominent op de voorgrond.... Tja, wie zo stellig is in z'n uitspraak krijgt 'm terug...... Laat vooral het artikel staan!...

  Ed 04 juni 2015 16:05:02
 • Pak maar wat short mee, en vergeet niet terug te komen als die opgedroogd raken uiteindelijk !

  Ed 03 juni 2015 15:39:47
 • Ja Ed, zal allemaal ook wel kloppen want mijn portefeuille staat flink onder water, gelukkig is dat maar het restantje verliezers die ik heb laten staan, hahaha. Succes ermee, ik ben eruit...de rest mag weg dampen, klein geld

  onbekende anoniem 03 juni 2015 14:57:52
 • Geinig dat je dat schrijft Arjan, maar tijden zijn niet veranderd hoor, hooguit is er wat meer positiviteit bij gekomen. En ondanks dat zal de uitkomst hetzelfde zijn, ca.195. Daarna is de opmaak naar 700+, maar dat zal ook wel weer een of ander QE als reden hebben waarschijnlijk?.... Markten linken niet het éen met het ander, als belegger zal je dat ook niet moeten doen..

  Ed 02 juni 2015 14:00:22
 • @gisterenisvandaagniet: Waarom heb je zo'n mooie "naam" gekozen met zo'n waardevolle onderliggende betekenis? Het klopt namelijk.......de tijden zijn veranderd, QE stuwt de beurzen, totdat het niet meer werkt. Die 195 komt nog wel....Als je dat niet kunt begrijpen en net zoals heel veel mensen om mij heen: Verdiep je in het hele gebeuren en geloof niet zomaar de verkopers van de beurs.

  onbekende anoniem 02 juni 2015 09:54:38
 • Tja, voor jou is het onzin, en buiten dat om, je wilt te snel... En omdat je te snel wilt kom je nu zelf met onzin aanzetten. Maarja, Ew is al nooit echt goed begrepen dus het kwalijk nemen kan eigenlijk niet.

  Ed 30 mei 2015 13:13:20


Disclaimer

De auteur schrijft deze expert opinie op persoonlijke titel. Zijn handelssignalen kunnen op elk moment veranderen. De informatie in deze expert opinie is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.