Expert Opinie

Zomerrally verwacht!

John Beijer | Vrijdag 26 juni 2015 13:14

Foto van John Beijer

 De financiële markten blijven in de greep van onze Griekse vrienden, of moeten we het onze Griekse vijanden gaan noemen? Dat is momenteel de vraag die speelt. De ene dag schieten de koersen omhoog door optimisme, om een dag later weer net zo makkelijk terug te vallen door pessimisme. Vandaag zien we dat de markten onder druk staan. Even komt er nieuws dat er witte rook tijdens de onderhandelingen gesignaleerd is en we staan zomaar op 497. Een paar uur later sta je weer op 490 punten. De uitlatingen rondom de onderhandelingen kunnen dus de koersen enorm laten bewegen.

Het is dus zaak om het nieuws op de juiste waarde in te schatten en heel voorzichtig de kansen te benutten. Onze optie- en turbo portefeuilles profiteren volop van deze wat langere termijn bewegingen. Ons daytrading systeem op bijvoorbeeld de Cac 40 levert nu geld in. De Bundfutures profiteren juist weer en worden de ene dag gezien als veilige haven, waarbij de koers zomaar 100 punten oploopt. Eerder deze week noteerden we op 152.47 en woensdag stonden we even op 150.36 punten. Kortom, ook op rentegebied is er de nodige spanning te zien.

Tijdens onze laatste nieuwsbrief zagen we de koers van Altice fors onder druk staan. We noteerden rond de 114 euro, nadat we een paar weken ervoor nog op 130 euro stonden. Deze week werd bekend dat het fonds een Franse branchegenoot overneemt en de koers spuit omhoog en stond even op 143 euro. De calls uit onze laatste nieuwsbrief zijn inmiddels 200 procent gestegen en pak uw winst. 

Wat kunnen we de komende twee weken verwachten?

De Aex heeft nu een trading range van globaal 498 aan de bovenkant en 478 aan de onderkant. We moeten niet vergeten dat de Aex vanaf 466 punten nu non stop is gestegen naar die weerstand op 498. Samen met de onzekerheden rondom Griekenland vallen we nu iets terug, maar zoals U in de onderstaande grafiek kunt zien, is het technische plaatje wel duidelijk verbeterd. Wij zijn dan ook van mening dat de markten de komende weken verder omhoog kunnen richting de 518 punten, wat ons koersdoel voor dit kwartaal was. U weet nog wel, toen de Aex op 16 december onder de 400 punten stond, gaven wij U een koersdoel voor het eerste kwartaal van 500 punten en dat is netjes gehaald. Ook delen wij nog steeds onze visie dat de Aex dit jaar nog richting de 560 punten mag. De enorme fusie- en overnamestroom zal blijven aanhouden en dat hebben we deze week ook weer terug gezien tussen Delhaize en Ahold. Dit is niet de laatste overname van een Aex fonds verwachten wij.

Fondsen die wat ons betreft er technisch gezien goed bij liggen zijn Aegon, Akzo, DSM, Delta LLoyd, ASML, Heineken, Philips, Elsevier en Unilever. Deze Aex fondsen zullen de kar de komende weken gaan trekken. De conclusie die we kunnen trekken, is dat de markten in afwachting zijn van een oplossing omtrent Griekenland, die uiteraard op het laatste moment wel zal komen. Daarna zal het startsignaal komen voor de verwachte rally naar 518 en 560. 

Wij zien de volgende weerstanden op AEX  493, 498, 503, 508 De volgende steunniveaus zijn bij ons van toepassing, AEX  488, 483, 478, 473   

 

Seinen staat op groen en kijken wanneer we weer boven de 500 uitbreken.

Succes

Met vriendelijke groeten,

John Beijer

www.beursfoon.nl


 

Reacties
 • Is gewoon logisch vriend turbulentie, een correctie in de tegenovergestelde richting, welk gewoon onderdeel is van de trend ....

  Ed 06 juli 2015 12:49:43
 • Verlies bijna ingelopen, hoezo naar beneden ....

  Turbulentie 06 juli 2015 12:04:38
 • Ja het is een nee... Maar is dat zo belangrijk voor de AEX dan?... Die richting stond, en staat, al vast...

  Ed 05 juli 2015 23:48:11
 • Het is nee geworden, morgen niet alleen de grieken failliet maar ook de volgers van Johnny B. en co. Morgenochtend op opening een knal van -4 tot -6. Daar zit je dan met je ingezette pensioentje/aow-tje/spaarcentjes bij Johnny B. De voedselbank wacht.

  relnicht 05 juli 2015 22:48:34
 • Het anti EU kamp in griekenland groeit met de minuut, het anti Johnny B. kamp ook

  relnicht 05 juli 2015 20:25:32
 • De Griekjes gaan wss nee stemmen, wordt het morgen openen op 465 of lager, is er dan m.s.s. een mogelijkheid om Johnny B. en co met een enkeltje vrachtschip richting Samos te sturen voor eeuwigdurende ballingschap ? Want het zal toch niet zo zijn dat ie over een maandje of wat bovenstaande onzin gaat recht praten ?

  relnicht 05 juli 2015 19:48:28


Disclaimer

De auteur schrijft deze expert opinie op persoonlijke titel. Zijn handelssignalen kunnen op elk moment veranderen. De informatie in deze expert opinie is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.