Expert Opinie

Signalen 18 oktober 2015

Rob Bliekendaal | Zondag 18 oktober 2015 15:18

Foto van Rob Bliekendaal

De Dow-Jonesindex noteerde aan het einde van de handelsdag van vrijdag 0.43 procent hoger op 17.215 punten. De S&P 500 steeg 0.32 procent naar 2025 punten, de brede technologiebeurs Nasdaq steeg met 0,34 procent tot 4886 punten.

De opkomende markten hebben flink last van de dalende vraag op de grondstoffenmarkt vanwege de reus China die minder inkoopt. China komt huidige week met nieuwe groeicijfers, deze kunnen mogelijk het opkomende sentiment weer de kop in drukken. Grootgrondstofverbruiker China gebruikt gewoon minder, en dit gaan ook de opkomende markten als Azië en Afrika verder merken. Dit gebeurde ook al in september, waarbij ook onze de AEX zomaar 20% onderuit schoot. Dit door de koppeling van zwaargewicht Shell in de AEX aan de dalende olieprijs. Op de wat van de klap herstellende olieprijs afgelopen week kreeg zwaargewicht Shell in de AEX een duwtje in de rug. Hierdoor ging de koers van de AEX mede omhoog afgelopen week.

Er komen nu de harde 3e kwartaalcijfers aan in China deze week, als daar ook bijstellingen komen op de door China afgegeven groeiverwachtingen voor het vierde kwartaal dan kan dat weer de Europese beurzen doen tuimelen. Eind van de week komen tevens de PMI cijfers er weer aan. Voor het vierde kwartaal zien we in de VS de voorraden oplopen, dit houd dus in dat er ook aldaar toch minder verkocht wordt in de VS, en dus komen er tegenvallende cijfers aan in de VS voor wat betreft de industriële groei. De algehele opgaande economische trend zal nog wel positief blijven (werkeloosheid daalt, huizenverkoop op tempo), maar wel met een tijdelijk dipje in die opgaande trend, door de voorraadeffecten.

De wereldwijde economische groei valt waarschijnlijk dus gedeeltelijk terug in het vierde kwartaal. Er kwamen vorige week al zwakke macro-economische cijfers uit de VS en hiermee is de kans op een verdere renteverhoging opnieuw kleiner geworden en de kans op monetaire verruiming opnieuw weer gegroeid om de economie in de VS verder te stimuleren. We gaan de huidige week zien wat de combinatie deze feiten ons verder zullen brengen.
Bekijk onze lopende beurssignalen op www.perfectindicator.nl  de basis voor uw beurssucces!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Reacties
 • Waarom zal ik vinden dat jouw analyse niet deugt, leg dat eens uit... Je lult als een kip zonder kop, Jan Pet.

  Ed 29 oktober 2015 16:57:51
 • Wat heeft het voor zin om bij jou met een analyse te komen. Jij suggereert dan toch dat deze niet deugt. Jij werkt met grafieken die jou (lange periodes) verkeerde suggesties doet uitkramen. Mogelijk handel je contrair aan je suggesties en levert dat wat op ..... Vandaar ook de bijnaam Ed Tostrams. In december een Dow van 14000, dan praten we verder en krijg je een pluim als je gelijk hebt, maar niet met apekool verhalen aankomen als de Dow dan een stuk hoger staat! Of nog beter, dan gewoon zeggen dat je het verkeerd hebt gezien en het jou geld gekost heeft .....

  Jan Pet 29 oktober 2015 16:23:58
 • Mijn grafieken suggereren niet hoor, een mens doet aan suggereren.... Vreemd, nooit heb ik iets los gelaten over mijn handelen maar toch denk je te weten dat ik scheef heb gezeten... Jij schrijft om het schrijven, daar schiet niemand iets mee op... Kom eens met een analyse op de proppen, Jan Pet.

  Ed 29 oktober 2015 15:13:36
 • http://www.nu.nl/beurs/4154425/deutsche-bank-boekt-miljardenverlies-en-schrapt-9000-banen.html Rente kan niet omhoog, banken gaan nu al kopje onder

  onbekende anoniem 29 oktober 2015 14:43:16
 • Huhhh, al die jaren wat hebben en scheef zitten is beter dan niets hebben? Hoop voor je dat je wat Mister Jones betreft in afgelopen (en mogelijk aankomende) daling(en) alles weer goed maakt (gemaakt hebt). Maar krijg bij jouw uitlatingen sterk het vermoeden dat je graag wat zegt met een stellige zekerheid maar eigenlijk helemaal niet handelt naar wat jouw grafieken suggereren. Ed Tostrams laten we maar zeggen ..... Wat de rente betreft zou ik maar uitkijken, Arjan gaf al een schot voor de boeg: negatieve rente kan natuurlijk ook nog .....

  Jan Pet 29 oktober 2015 12:42:26
 • Al zou het 'jaren er op vooruit lopen'.. is dat nog altijd beter dan niets hebben, Jan pet..... Jij hebt ideeën en vreemde aannames, ik heb tenminste nog een grafiek.

  Ed 29 oktober 2015 11:40:06


Disclaimer

De auteur schrijft deze expert opinie op persoonlijke titel. Zijn handelssignalen kunnen op elk moment veranderen. De informatie in deze expert opinie is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.