Expert Opinie

Signalen 9 november 2015

Rob Bliekendaal | Zondag 8 november 2015 17:59

Foto van Rob Bliekendaal

De Dow-Jonesindex noteerde aan het einde van de handelsdag van vrijdag 0.26 procent hoger op 17.910 punten. De S&P 500 daalde 0,01% procent naar 2093 punten, de brede technologiebeurs Nasdaq steeg met 0,38 procent tot 5147 punten.

 De grootste stijgers binnen de AEX die er 1.6% bij mag noteren afgelopen week,  waren NN-Group (+3,5%), Ahold (+3.5%), Wolters Kluwer en ING-groep (+4.5%), ASML (+5%), Gemalto (+6%), Vopak (+7,5%) . Dalers deze week binnen de AEX waren KPN (-3%), Rodamco (-3%). De midcap-index (AMX) betreft dit + 0.5%, door Aperam (+ 20%), en grote teleurstelling PostNL ( - 20%).
De werkgelegenheid in de Amerikaanse economie blijkt sterker te stijgen dan verwacht. In oktober heeft deze er 271.000 banen bij gekregen, en dat is veel meer dan de verwachte 185.000. Door deze goede banencijfers gaf de FED-voorzitter Janet Yellen al aan dat zij wellicht de rente in december zal gaan verhogen. Overgrote deel van de marktanalisten gaat ervan uit dat de rente volgende maand wordt verhoogd. Dit is vaak wel een extra bewezen randvoorwaarde gebleken afgelopen decennia om de rente te verhogen. Het is dan voor de markt geen verrassing.  Alleen als er een nog een grote financiële economische ramp dreigt zou deze kwartpunt verhoging opnieuw verder uitgesteld worden door de FED.
De vreemde tegenstelling waar we als beleggers in leven bestaat uit het feit dat de goede cijfers voor de VS leiden tot een tegengestelde negatieve reactie op de beurs vanwege het daarop door de FED verkrappende monetaire beleid via de renteverhoging. De ECB zal de renteverhoging van de FED nog niet direct volgen aangezien het in Europa nog lang niet zo goed gaat als in de VS. Of er een schok zal gaan op de obligatiemarkt als het kwartpunt in de VS wordt verhoogd daar is een kans voor aanwezig omdat er in de VS een grote groep beleggers is die ervan overtuigd is dat de rente niet omhoog kan. Voor de rest zijn de randvoorwaarde van lage inflatie en ruim monetair beleid aanwezig om het mogelijk te maken.
‘De VS heeft een sterke binnenlandse economie die keurig doorgroeit. Als de nieuwe macrocijfers de stijgende verwachtingen blijven ondersteunen dan zien we in december de mogelijkheid voor een rentehoging’, zo stelde Yellen eerder deze week.

Bekijk onze lopende beurssignalen op www.perfectindicator.nl  de beste indicator voor uw beleggingssignaal!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Reacties
 • Ja natuurlijk Gerrit is Ed.... Gerrit is een Islamiet, of heeft trekken van, gezien z'n reactie, Ed is gewoon een Westerling die zegt waar het op staat, genuanceerd of niet..... Moet ik nu uitkijken? m'n IP adres is immers bekend.., straks wat achterlijke radicale Islamieten op m'n dak in plaats van de Sint met z'n paard?..

  smarty 16 november 2015 12:10:40
 • op IP adres zien we dat gerrit = ed heel doorzichtig allemaal.

  Sandra 14 november 2015 15:22:36
 • En nu verpest jij het met een schandalige reactie! Jij wil toch ook niet vergeleken worden met al die beleggingsexperts! Enige nuance is jou geheel vreemd Ed Wilders!!!!!

  Gerrit 14 november 2015 11:18:16
 • Ze 'vluchten' naar het Westen, ze plegen aanslagen en blazen zichzelf op in het Westen, wat een achterlijke cultuur is dat Islamitische eigenlijk. En tot nu toe heeft het Westen nog behoorlijk wat geduld gehad met deze Mohammeds, Allahs,en andere achterlijke goden namen, maar waarom eigenlijk....Dit is vee waar je niet om hoeft te geven, het kotst, het schijt, het stinkt, maar verplaatst zich wel!.. Achterlijk, dat Islamitische vee.

  Ed 14 november 2015 02:37:38


Disclaimer

De auteur schrijft deze expert opinie op persoonlijke titel. Zijn handelssignalen kunnen op elk moment veranderen. De informatie in deze expert opinie is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.