Expert Opinie

Signalen 25 Januari 2017

Rob Bliekendaal | Woensdag 25 januari 2017 18:49

Foto van Rob Bliekendaal

 

Donald Trump heeft afgelopen kwartaal de presidentsverkiezingen gewonnen, de Fed heeft haar rente na lange tijd weer eens verhoogd. Door de uitslag van de verkiezingen schoten de beurzen omhoog in de VS. Ook de AEX schoot duidelijk omhoog, samen met vele andere beurzen. Met onze signalen stonden we hiervoor reeds goed voorgesorteerd. Trump heeft de dollar afgelopen maanden aan grote stijging geholpen door met maatregelen te komen die de inflatie aanwakkeren en de economie verder zal laten stijgen. Al dreigt er een handelsoorlog op de achtergrond, zijn de maatregelen van Trump goed voor de arbeiders (minder belastingen, hoger loon). Hooguit een echte handelsoorlog vanuit protectionisme is altijd uiteindelijk slecht voor de beleggers.

Het cijferseizoen is inmiddels goed begonnen, en ook Engeland zoekt nog steeds de uitgang van de EU. De FED zal naar verwachting nieuwe opwaartse rentestappen maken, iets dat de dollar nog verder kracht zal geven. Ook op macrogebied ziet het er in de VS goed uit voor de Amerikaanse industrie, die in december opnieuw beter presteerde. Inflatie van december kwam weer boven de 2% uit sinds jaren, en de consumentenprijzen VS stegen op jaarbasis met 2,1%.

Er komen in de VS belastingverlagingen aan, forse investeringen in de infrastructuur, en vedergaande deregulering staat op de agenda van Trump. VS draait inmiddels al uitstekend, en de al reeds lage werkloosheid zal straks een prima uitgangspunt worden tot de opmars van inflatie en hogere lonen. Door de belastingverlagingen zullen er hogere winsten voor het bedrijfsleven en het MKB gecreëerd worden en krijgt de economie een mooie impuls. Meer groei in de VS is ook altijd goed geweest voor de beurzen in Europa, dat zal voorlopig een tweede impuls kunnen geven totdat na aantal jaar de economie in de VS weer afkoelt door de hogere rentestanden. Op dit moment koerst de Dow Jones al  boven de 20.000 punten, en volgen de Europese beurzen voorzichtig weer deze trend omhoog.

 

www.perfectindicator.nl  Alle signalen altijd vooraf notarieel vastgelegd

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

.

Reacties
  • Hij zoekt inderdaad verbanden die er niet zijn, en vind ze ook nog…Momenteel is de golden ratio belangrijker dan wat Trump te zeggen heeft, maar iedereen kijkt liever naar Trump dan dat de golden ratio erop nageslagen wordt… Markten gaan nu eenmaal in patronen, en de Dow Jones is daar goed mee bezig, zo niet volgens het boekje mee aan de slag… Ach, mr.perfectindicator is ook maar een mens, de mens die fouten maakt, en mag maken.

    Ed 31 januari 2017 13:26:14
  • Nou Rob is nog steeds niets veranderd hoor, denkt het nu weer zeker te weten en komt na een jaar de lipjes stijf op elkaar gehouden te hebben weer met zijn mooi weer praatje. Hij volgt daarbij de meute positivisten en dan wordt het oppassen geblazen .....

    Ha,ha,ha ... 26 januari 2017 12:02:16


Disclaimer

De auteur schrijft deze expert opinie op persoonlijke titel. Zijn handelssignalen kunnen op elk moment veranderen. De informatie in deze expert opinie is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.