beurs.nl

monitor icon Market Monitor

Beurscodes, betekenis en hulp bij zoeken

Europa

AEX
Euronext Amsterdam
BRU
Euronext Brussels
PSE
Euronext Paris
LIS
Euronext Lissabon
CHX
CBOE Europe, grote(re) EU aandelen
NAV
Investment Funds (NAV)

Noord-Amerika

NYS
New York Stock Exchange
OTC
CBOE BZX Exchange (US)
TSE
Toronto Stock Exchange

Kunt u een instrument niet vinden?

Zoek dan via de zogenaamde ISIN code. Elk instrument, aandeel etc. heeft een unieke code.

Kies vervolgens - wanneer er meerdere resultaten zijn - de notering op de beurs van uw keuze.

Waar vind ik die ISIN code?

Google de naam van het instrument, aandeel etc. met de toevoeging 'ISIN'.

Als zoeken op ISIN code geen resultaten oplevert hebben wij het instrument of aandeel niet in onze koersendatabase.

Market Talk

Update: Beursblik: Basic Fit ziet omzet en ledental dalen door corona

(ABM FN-Dow Jones) Basic Fit zal bij de jaarcijfers stevige dalingen laten zien van de omzet en het bedrijfsresultaat, in combinatie met een terugloop van het aantal leden. Dat blijkt uit de consensusverwachting van analisten die is gepubliceerd.

Wel stegen het aantal clubs, maar ook de schuld van de uitbater van fitnessclubs.

De doorsnee analist rekent voor 2020 op een omzet van 393 miljoen euro, tegen 515 miljoen euro een jaar eerder.

Daar gaan volgens de analisten 183 miljoen euro aan operationele kosten af, waardoor er een aangepast bedrijfsresultaat van 215 miljoen euro overblijft. Inclusief de financieringskosten zou het bedrijfsresultaat 105 miljoen euro zijn. Een jaar eerder was het aangepaste bedrijfsresultaat van de clubs 222 miljoen euro en het aangepaste resultaat minus overheadkosten 155,2 miljoen euro.

Het aantal fitnessclubs steeg naar 906, verwachten de analisten, tegen 784 clubs een jaar eerder.
  
Wel merkte analist Hans Pluijgers van Kepler Cheuvreux op basis van uitspraken van Basic-Fit op dat de uitstroom van leden groter was dan verwacht . Eind 2020 waren er 2 miljoen leden. Dat waren er 2,2 miljoen eind 2019. Ten opzichte van het derde kwartaal van 2020 gaat het om een daling van 250.000 leden, aldus Kepler.

Het aantal leden daalde iets tot 2,085 miljoen, van 2,22 miljoen een jaar eerder. De schuldpositie zou nipt onder de 500 miljoen euro uitkomen, tegen 451 miljoen euro een jaar eerder.

Analisten van ING merkten op dat de consensusverwachting niet zo bruikbaar is, omdat de schattingen sterk uiteen lopen en het bedrijf geen updates gaf na de verlengde sluitingen vanwege de coronalockdowns. Mogelijk moeten sommige analisten hun schattingen nog bijstellen.  

Volgens ING is de consensus wel aan het normaliseren, maar nog aan de hoge kant voor de onderliggende EBITDA en te laag voor de nettoschuld.

Ook voor 2021 zijn de analisten te positief, denkt ING, dat een zwakke eerste helft van het jaar voorziet door de lockdowns en sluitingen van clubs in Nederland, Frankrijk en België.

Hoewel het tempo waarmee clubs worden geopend misschien vertraging oploopt, gelooft Kepler Cheuvreux dat de vooruitzichten op de lange termijn in brede zin niet zijn aangetast. Ook geloven de analisten dat het fitnessbedrijf met zijn sterke kaspositie de huidige storm kan doorstaan.

In februari stelde Basic-Fit nog 150 miljoen euro aan extra financiering veilig. Daarmee nam het bedrijf alle zorgen over de liquiditeit weg, aldus analist Hans Pluijgers van Kepler. 

Pluijgers gaat uit van een kasuitstroom van 20 tot 25 miljoen euro per maand als de clubs dicht blijven. Kepler denkt dat de fitnessketen nu genoeg heeft om het nog 10 tot 11 maanden uit te houden. En als de clubs weer open mogen, dan kan het geld worden gebruikt voor de groei en opening van nieuwe clubs.

"De vooruitzichten voor de korte termijn blijven beperkt. Maar het risicoprofiel is duidelijk toegenomen dankzij deze extra liquiditeit", oordeelde Pluijgers.

ING heeft een Houden advies op Basic-Fit met een koersdoel van 30,50, terwijl Kepler Cheuvreux een koopadvies heeft met een koersdoel van 32,20 euro.

Basic-Fit publiceert zijn jaarcijfers op 9 maart.

Update: om meer informatie toe te voegen.

ABMFNABM Financial News; info@abmfn.nl; Redactie: +31(0)20 26 28 999.