beurs.nl

monitor icon Market Monitor

Beurscodes, betekenis en hulp bij zoeken

Europa

AEX
Euronext Amsterdam
BRU
Euronext Brussels
PSE
Euronext Paris
LIS
Euronext Lissabon
CHX
CBOE Europe, grote(re) EU aandelen
NAV
Investment Funds (NAV)

Noord-Amerika

NYS
New York Stock Exchange
OTC
CBOE BZX Exchange (US)
TSE
Toronto Stock Exchange

Kunt u een instrument niet vinden?

Zoek dan via de zogenaamde ISIN code. Elk instrument, aandeel etc. heeft een unieke code.

Kies vervolgens - wanneer er meerdere resultaten zijn - de notering op de beurs van uw keuze.

Waar vind ik die ISIN code?

Google de naam van het instrument, aandeel etc. met de toevoeging 'ISIN'.

Als zoeken op ISIN code geen resultaten oplevert hebben wij het instrument of aandeel niet in onze koersendatabase.

Market Talk

Beursblik: UBS blijft geloven in bankensector

(ABM FN-Dow Jones) UBS blijft positief over de perspectieven voor aandelen van Europese banken, ondanks dat ze dit jaar tot nu toe al 16 procent beter presteerden dan de brede markt.

Het verbeterde handelsklimaat en de vroege fase van het herstel van de economie, handel en dividenduitkeringen beperken het risico van een correctie, volgens de analisten.

Zij handhaven dus hun Overwogen advies voor de sector.

De analisten denken dat de euforie bij beleggers over de terugkeer van inflatie en daarmee van hogere rentes in het tweede kwartaal zijn piek zal bereiken. Hogere rentes maken het doorgaans gemakkelijker voor banken om geld te verdienen.

UBS wijst erop dat de centrale banken van China, de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk de komende maanden hun opkoopprogramma's op volle kracht zullen laten draaien, waardoor beleggers kunnen overwegen om meer te beleggen in aandelen die profiteren van hogere rentes.

In juli zal de Europese Centrale Bank waarschijnlijk groen licht geven voor hervatting van 'normale' dividenden, wat voor de sector, die grotendeels draait om deze uitkeringen, waarschijnlijk een grote stap zal worden.  

Nordea, ING en Barclays zijn de meest favoriete banken voor UBS, op basis van hun aantrekkelijke potentiële winstuitkeringen. Scandinavië en het Verenigd Koninkrijk zullen de beperkingen op dividend waarschijnlijk geheel opheffen. Ook BNP Paribas, UniCredit en Intesa Sanpaolo behoren tot de favorieten. Het koersdoel van de Italiaanse bank UniCredit biedt veruit de meeste opwaartse ruimte.

Minst geliefd zijn KBC, dat een verkoopadvies heeft, evenals Commerzbank, DNB en Banco BPM. Hier wijst het koersdoel op een neerwaarts potentieel tot wel 27 procent voor de genoemde banken.

ABMFNABM Financial News; info@abmfn.nl; Redactie: +31(0)20 26 28 999.