beurs.nl

monitor icon Market Monitor

Beurscodes, betekenis en hulp bij zoeken

Europa

AEX
Euronext Amsterdam
BRU
Euronext Brussels
PSE
Euronext Paris
LIS
Euronext Lissabon
CHX
CBOE Europe, grote(re) EU aandelen
NAV
Investment Funds (NAV)

Noord-Amerika

NYS
New York Stock Exchange
OTC
CBOE BZX Exchange (US)
TSE
Toronto Stock Exchange

Kunt u een instrument niet vinden?

Zoek dan via de zogenaamde ISIN code. Elk instrument, aandeel etc. heeft een unieke code.

Kies vervolgens - wanneer er meerdere resultaten zijn - de notering op de beurs van uw keuze.

Waar vind ik die ISIN code?

Google de naam van het instrument, aandeel etc. met de toevoeging 'ISIN'.

Als zoeken op ISIN code geen resultaten oplevert hebben wij het instrument of aandeel niet in onze koersendatabase.

Market Talk

Beursblik: eBay groeiaanjager Adyen

(ABM FN-Dow Jones) eBay zal in de eerste helft van dit jaar een zeer significante groeiaanjager zijn voor Adyen, waardoor het Nederlandse betaalbedrijf gemakkelijker de verwachtingen kan overtreffen. Dit oordeelden analisten van JPMorgan Cazenove vrijdag.

Alleen eBay zal er volgens de analisten al voor zorgen dat de verwerkte volumes bij Adyen met 16 procent op jaarbasis kunnen stijgen in de eerste helft van dit jaar. Als het Adyen in de eerste helft van dit jaar lukt om ook zonder eBay de volumes te laten stijgen, in hetzelfde tempo als vorig jaar, dan zouden de volumes in de eerste zes maanden van 2021 zelfs met 33,5 procent kunnen aantrekken, aldus JPMorgan.

De consensus mikt op een omzetsprong van 36,9 procent op jaarbasis, hetgeen impliceert dat Adyen zonder eBay in absolute termen slechts 3,4 procent hoeft te groeien op jaarbasis. Dit is volgens JPMorgan gemakkelijk te halen, zeker gezien de eenvoudige vergelijkingsbasis met de eerste helft van 2020, toen de volumes in het tweede kwartaal instortten.

JPMorgan voorziet een "veel hogere" omzetgroei dan de consensus van 42,4 procent in de eerste jaarhelft. De analisten blijven dan ook optimistisch gestemd over het aandeel. "Het beste moment om kwaliteit te kopen is als de markt roteert en dit niet de schuld is van het bedrijf zelf. Het is nu dus een goed moment voor beleggers om hun positie in Adyen uit te breiden."

JPMorgan heeft een Overwogen advies op Adyen met een koersdoel van 2.700,00 euro. Het aandeel Adyen steeg donderdag met 5,4 procent tot 1.801,40 euro.

ABMFNABM Financial News; info@abmfn.nl; Redactie: +31(0)20 26 28 999.