beurs.nl

monitor icon Market Monitor

Beurscodes, betekenis en hulp bij zoeken

Europa

AEX
Euronext Amsterdam
BRU
Euronext Brussels
PSE
Euronext Paris
LIS
Euronext Lissabon
CHX
CBOE Europe, grote(re) EU aandelen
NAV
Investment Funds (NAV)

Noord-Amerika

NYS
New York Stock Exchange
OTC
CBOE BZX Exchange (US)
TSE
Toronto Stock Exchange

Kunt u een instrument niet vinden?

Zoek dan via de zogenaamde ISIN code. Elk instrument, aandeel etc. heeft een unieke code.

Kies vervolgens - wanneer er meerdere resultaten zijn - de notering op de beurs van uw keuze.

Waar vind ik die ISIN code?

Google de naam van het instrument, aandeel etc. met de toevoeging 'ISIN'.

Als zoeken op ISIN code geen resultaten oplevert hebben wij het instrument of aandeel niet in onze koersendatabase.

Market Talk

Beursblik: omzetgroei voor Signify verwacht

(ABM FN-Dow Jones) Signify heeft in het tweede kwartaal van 2021 naar verwachting de omzet zien stijgen en de marge zien aandikken. Dat blijkt uit een analistenconsensus die het verlichtingsbedrijf zelf samenstelde.

De analisten rekenen gemiddeld op een stijging van de omzet tot ruim 1,6 miljard euro, tegen 1,47 miljard een jaar eerder. Dit komt neer op een vergelijkbare omzetstijging van 14,4 procent. Dat was een jaar eerder nog een krimp van 22,5 procent.

De analisten rekenen verder op een aangepast EBITA-resultaat van 184 miljoen euro. Een jaar eerder was dit nog 133 miljoen euro. Dat zou neerkomen op een margestijging van 9,0 procent naar 11,4 procent. Inclusief reorganisatiekosten en andere bijzondere posten ter waarde van 37 miljoen euro zou de EBITA op jaarbasis zijn gestegen van 119 miljoen tot 145 miljoen euro.

Onder aan de streep stond in het tweede kwartaal vermoedelijk een nettowinst van 78 miljoen euro tegen 81 miljoen euro een jaar eerder, zo voorspellen de analisten.

De vrije kasstroom daalde in het eerste kwartaal van 112 miljoen naar 64 miljoen euro. De schuld is naar verwachting van analisten afgenomen van 1,8 miljard euro tot bijna 1,2 miljard euro.

Outlook

Signify mikt voor dit jaar op een vergelijkbare omzetgroei van 3 tot 6 procent met een aangepaste EBITA-marge van 11,5 tot 12,5 procent. Signify rekent daarnaast op een vrije kasstroom van meer dan 8 procent van de omzet in 2021.  

Voor heel 2021 mikt de analistenconsensus op een omzet van 6,84 miljard euro met een vergelijkbare groei van 4,7 procent. De aangepaste EBITA zal 828 miljoen euro bedragen en de nettowinst 377 miljoen euro, voorzien de analisten.

Voor de jaren 2021 tot en met 2023 verwacht Signify dat de vergelijkbare omzet jaarlijks tot 5 procent kan groeien. De aangepaste EBITA-marge moet dan in 2023 11 tot 13 procent bedragen. De vrije kasstroom moet meer dan 8 procent van de omzet zijn tussen 2021 en 2023 en het rendement op aangewend kapitaal minstens 11 procent.

Signify opent vrijdag voorbeurs de boeken.

ABMFNABM Financial News; info@abmfn.nl; Redactie: +31(0)20 26 28 999.