beurs.nl

monitor icon Market Monitor

Beurscodes, betekenis en hulp bij zoeken

Europa

AEX
Euronext Amsterdam
BRU
Euronext Brussels
PSE
Euronext Paris
LIS
Euronext Lissabon
CHX
CBOE Europe, grote(re) EU aandelen
NAV
Investment Funds (NAV)

Noord-Amerika

NYS
New York Stock Exchange
OTC
CBOE BZX Exchange (US)
TSE
Toronto Stock Exchange

Kunt u een instrument niet vinden?

Zoek dan via de zogenaamde ISIN code. Elk instrument, aandeel etc. heeft een unieke code.

Kies vervolgens - wanneer er meerdere resultaten zijn - de notering op de beurs van uw keuze.

Waar vind ik die ISIN code?

Google de naam van het instrument, aandeel etc. met de toevoeging 'ISIN'.

Als zoeken op ISIN code geen resultaten oplevert hebben wij het instrument of aandeel niet in onze koersendatabase.

Market Talk

'Weer verlies TomTom verwacht'

(ABM FN-Dow Jones) TomTom heeft ook in het derde kwartaal vermoedelijk weer verlies geleden. Dat is de verwachting van analisten die bijdroegen aan de bedrijfsconsensus van de navigatiespecialist.

De analisten rekenen op een omzet van 129 miljoen euro. Daaraan zou Automotive 60 miljoen euro bijdragen en Enterprise 42 miljoen euro, wat de omzet voor Location Technology op 101 miljoen euro brengt. De consumententak was afgelopen kwartaal vermoedelijk goed voor 27 miljoen euro. 

Verder voorzien de analisten een negatief bedrijfsresultaat (EBITDA) van 1 miljoen euro. Netto leed TomTom vermoedelijk 17 miljoen euro verlies. 

Met een verwachte negatieve vrije kasstroom van 3 miljoen euro had TomTom eind september nog altijd 317 miljoen euro in kas.

In het tweede kwartaal boekte TomTom een omzet van 133 miljoen euro, 2 miljoen euro minder dan waarop analisten hadden gerekend. Dit leverde een EBITDA op van 2,3 miljoen negatief en een nettoverlies van 23,6 miljoen euro.

Verwachting 2021 

TomTom zei bij de halfjaarcijfers niet langer te rekenen op een omzet van 520 tot 570 miljoen euro dit jaar, maar op 500 tot 530 miljoen euro. Dat zou dus wel eens lager kunnen worden dan de 528 miljoen euro van vorig jaar. 

Verder rekent de navigatiespecialist nu op een positieve vrije kasstroom van ongeveer 5 procent van de omzet. Dat is een procentpunt minder dan de oude raming.

Analisten rekenen voor 2021 op een omzet van 518 miljoen euro met een EBITDA van 2 miljoen euro negatief en een nettoverlies van 73 miljoen euro. De vrije kasstroom zal eind 2021 op 9 miljoen euro uitkomen, denken de analisten. Dat is niet meer dan 2 procent van de omzet, terwijl TomTom zelf nog circa 5 procent voorziet. 

Eind dit jaar zal TomTom volgens de consensus vermoedelijk een netto kaspositie hebben van 346 miljoen euro.

TomTom opent donderdag 14 oktober voorbeurs de boeken.

Bron: ABM Financial News