beurs.nl

monitor icon Market Monitor

Beurscodes, betekenis en hulp bij zoeken

Europa

AEX
Euronext Amsterdam
BRU
Euronext Brussels
PSE
Euronext Paris
LIS
Euronext Lissabon
CHX
CBOE Europe, grote(re) EU aandelen
NAV
Investment Funds (NAV)

Noord-Amerika

NYS
New York Stock Exchange
OTC
CBOE BZX Exchange (US)
TSE
Toronto Stock Exchange

Kunt u een instrument niet vinden?

Zoek dan via de zogenaamde ISIN code. Elk instrument, aandeel etc. heeft een unieke code.

Kies vervolgens - wanneer er meerdere resultaten zijn - de notering op de beurs van uw keuze.

Waar vind ik die ISIN code?

Google de naam van het instrument, aandeel etc. met de toevoeging 'ISIN'.

Als zoeken op ISIN code geen resultaten oplevert hebben wij het instrument of aandeel niet in onze koersendatabase.

Market Talk

'Ordergroei Just Eat Takeaway.com valt tegen'

(ABM FN-Dow Jones) Just Eat Takeaway.com heeft in het derde kwartaal een tegenvallende ordergroei laten zien. Dit stelde analist Marc Hesselink van ING dinsdag.

De heropening van de economie had een grotere negatieve impact op de groei dan verwacht, zo concludeerde de analist. De ordergroei kwam afgelopen kwartaal uit op 25 procent, waar ING mikte op 35 procent. In het tweede kwartaal was de groei nog 37 procent, maar toen was de vergelijkingsbasis wel makkelijk, aldus Hesselink.

De orders lagen in het afgelopen kwartaal 5 procent onder het tweede kwartaal, waar beide kwartalen doorgaans vergelijkbaar zijn. Geografisch gezien stegen de orders met 51 procent in het Verenigd Koninkrijk en met 35 procent in Duitsland, maar deze cijfers lagen respectievelijk 6 en 10 procent onder de verwachtingen van ING. De groei in de VS noemde Hesselink zeer beperkt met slechts 3 procent.

De outlook voor heel 2021 werd wel gehandhaafd door Just Eat Takeaway, zo zag Hesselink. De maaltijdbezorger mikt daarmee nog steeds op een groei van 45 procent op jaarbasis en een bruto transactiewaarde van 28 tot 30 miljard euro. ING zit aan de bovenkant van de bandbreedte voor wat betreft de bruto transactiewaarde. "De consensus is dus mogelijk minder optimistisch dan wij over de tweede helft van 2021, maar toch vinden we de resultaten ondermaats in aanloop naar de beleggersdag volgende week donderdag", aldus Hesselink.

ING heeft een koopadvies op Just Eat Takeaway.com met een koersdoel van 125,00 euro. Het aandeel daalde woensdagochtend met 4,5 procent tot 62,03 euro.

Bron: ABM Financial News