beurs.nl

monitor icon Market Monitor

Beurscodes, betekenis en hulp bij zoeken

Europa

AEX
Euronext Amsterdam
BRU
Euronext Brussels
PSE
Euronext Paris
LIS
Euronext Lissabon
CHX
CBOE Europe, grote(re) EU aandelen
NAV
Investment Funds (NAV)

Noord-Amerika

NYS
New York Stock Exchange
OTC
CBOE BZX Exchange (US)
TSE
Toronto Stock Exchange

Kunt u een instrument niet vinden?

Zoek dan via de zogenaamde ISIN code. Elk instrument, aandeel etc. heeft een unieke code.

Kies vervolgens - wanneer er meerdere resultaten zijn - de notering op de beurs van uw keuze.

Waar vind ik die ISIN code?

Google de naam van het instrument, aandeel etc. met de toevoeging 'ISIN'.

Als zoeken op ISIN code geen resultaten oplevert hebben wij het instrument of aandeel niet in onze koersendatabase.

Market Talk

Beursblik: PostNL overtreft verwachtingen

(ABM FN-Dow Jones) PostNL heeft in het vierde kwartaal van vorig jaar de verwachtingen overtroffen, wat geen grote verrassing is gezien de lockdownmaatregelen in Nederland. Dit stelde analist Marc Zwartsenburg van ING dinsdagochtend.

Het genormaliseerde EBIT-resultaat kwam afgelopen jaar naar verwachting uit op 308 miljoen euro, waar ING mikte op 288 miljoen euro. De bank hield toen overigens nog geen rekening met een lockdown in Nederland. De vrije kasstroom bedroeg 288 miljoen euro, waar ING op 251 miljoen euro mikte.

De onderliggende ontwikkelingen in pakketbezorging verbeterde in het vierde kwartaal ten opzichte van een kwartaal eerder. De pakketvolumes stegen met 9 procent, exclusief het effect van de lockdowns, tegen een stijging van 6 procent in het derde kwartaal. De gerapporteerde volumes daalden evenwel met 5,3 procent, waar ING mikte op een nulgroei. Het EBIT-resultaat uit pakketbezorging was conform verwachting, ondanks de inflatiedruk.

De terugval in de briefpostvolumes was met 8,9 procent iets groter dan de daling van 8 procent waar ING op mikte, maar de prijsmix was een stuk beter. "Daarom overtrof PostNL de verwachtingen fors met een EBIT van 66 miljoen euro tegen onze verwachting van 44 miljoen euro", aldus Zwartsenburg.

De outlook voor heel 2022 noemde ING in lijn met de verwachtingen. PostNL verwacht voor het lopende jaar een EBIT die in grote lijnen overeenkomt met het genormaliseerd EBIT in 2021, aangepast voor het veronderstelde eenmalige effect vanwege de coronacrisis van 80 miljoen euro.

Ervanuit gaande dat PostNL een dividend uitkeert aan de onderkant van de bandbreedte 70 tot 90 procent van de winst, mikt ING op een uitkering van circa 0,40 euro per aandeel.

ING heeft een koopadvies op PostNL met een koersdoel van 5,15 euro. Het aandeel steeg dinsdagochtend met 2,7 procent tot 3,41 euro.

Bron: ABM Financial News
Advertentie Begin nu met handelen > 77% van de retailbeleggers verliest geld met CFD'sPlus500

Aandelenadviezen van IEX.nl

  1. Premium
  2. Premium
  3. Premium
  4. Premium
  5. Premium