beurs.nl

monitor icon Market Monitor

Beurscodes, betekenis en hulp bij zoeken

Europa

AEX
Euronext Amsterdam
BRU
Euronext Brussels
PSE
Euronext Paris
LIS
Euronext Lissabon
CHX
CBOE Europe, grote(re) EU aandelen
NAV
Investment Funds (NAV)

Noord-Amerika

NYS
New York Stock Exchange
OTC
CBOE BZX Exchange (US)
TSE
Toronto Stock Exchange

Kunt u een instrument niet vinden?

Zoek dan via de zogenaamde ISIN code. Elk instrument, aandeel etc. heeft een unieke code.

Kies vervolgens - wanneer er meerdere resultaten zijn - de notering op de beurs van uw keuze.

Waar vind ik die ISIN code?

Google de naam van het instrument, aandeel etc. met de toevoeging 'ISIN'.

Als zoeken op ISIN code geen resultaten oplevert hebben wij het instrument of aandeel niet in onze koersendatabase.

Market Talk

Vlakke resultaten voor Signify verwacht

(ABM FN-Dow Jones) Signify heeft in het vierde kwartaal van 2021 naar verwachting vlakke resultaten geboekt. Dat blijkt uit een analistenconsensus die het verlichtingsbedrijf zelf samenstelde.

De analisten rekenen gemiddeld op een omzet van krap 1,9 miljard euro, vergelijkbaar met de omzet een jaar eerder. Dit komt neer op een vergelijkbare omzetdaling van 0,4 procent. Dat was een jaar eerder nog een krimp van 5,9 procent.

De analisten rekenen verder op een aangepast EBITA-resultaat van 249 miljoen euro. Een jaar eerder was dit 251 miljoen euro. Dat zou resulteren in een marge van 13,1 procent tegen 13,4 procent een jaar eerder.

Onder aan de streep stond in het vierde kwartaal vermoedelijk een nettowinst van 119 miljoen euro tegen 137 miljoen euro een jaar eerder, zo voorspellen de analisten.

Een kwartaal eerder had Signify nog last van verstoringen in de aanvoerketen, waardoor het verlichtingsbedrijf niet geheel kon voldoen aan de sterke vraag, zo merkten analisten van Berenberg op. Ook plaatselijke lockdowns als gevolg van de coronacrisis drukten op de resultaten. De daling van de EBITA-marge was toen beperkt dankzij prijsverhogingen, die voor het eerst sinds de beursnotering bijdroegen aan de winstgevendheid.

De vrije kasstroom daalde in het vierde kwartaal op jaarbasis vermoedelijk van 332 miljoen naar 219 miljoen euro. De schuld is naar verwachting van analisten afgenomen van 1,3 miljard euro tot 1,1 miljard euro. Signify nam in het vierde kwartaal wel het Amerikaanse Fluence over een bedrag van 272 miljoen dollar.

Outlook

Signify mikt zelf voor 2021 op een vergelijkbare omzetgroei van 3 tot 6 procent met een aangepaste EBITA-marge van 11,5 tot 12,5 procent. Signify rekent daarnaast op een vrije kasstroom van meer dan 8 procent van de omzet in 2021.  

Voor heel 2021 mikt de analistenconsensus op een omzet van 6,77 miljard euro, goed voor een vergelijkbare groei van 2,7 procent. De aangepaste EBITA zal 786 miljoen euro bedragen en de nettowinst 362 miljoen euro, voorzien de analisten.

De vooruitzichten voor de omzet en marge zijn verslechterd en zullen aan de onderkant uitkomen van de outlook, maar de optimistische toon van het bestuur ten tijde van de publicatie van de derdekwartaalcijfers was bemoedigend, vinden de analisten van Berenberg.

Voor de jaren 2021 tot en met 2023 verwacht Signify dat de vergelijkbare omzet jaarlijks tot 5 procent kan stijgen. De aangepaste EBITA-marge moet dan in 2023 11 tot 13 procent bedragen. De vrije kasstroom moet meer dan 8 procent van de omzet zijn tussen 2021 en 2023 en het rendement op aangewend kapitaal minstens 11 procent.

Signify opent vrijdag voorbeurs de boeken.

Bron: ABM Financial News

Advertentie Begin nu met handelen > 77% van de retailbeleggers verliest geld met CFD'sPlus500

Aandelenadviezen van IEX.nl

 1. Premium
  Koersdoel Shell fors verhoogd 05 mei | Analyse en Advies
 2. Premium
 3. Premium
  Eindelijk echt winst voor AMG 05 mei | Analyse en Advies
 4. Premium
 5. Premium
  Spanning stijgt rond Pharming 12 mei | Analyse en Advies