beurs.nl

monitor icon Market Monitor

Beurscodes, betekenis en hulp bij zoeken

Europa

AEX
Euronext Amsterdam
BRU
Euronext Brussels
PSE
Euronext Paris
LIS
Euronext Lissabon
CHX
CBOE Europe, grote(re) EU aandelen
NAV
Investment Funds (NAV)

Noord-Amerika

NYS
New York Stock Exchange
OTC
CBOE BZX Exchange (US)
TSE
Toronto Stock Exchange

Kunt u een instrument niet vinden?

Zoek dan via de zogenaamde ISIN code. Elk instrument, aandeel etc. heeft een unieke code.

Kies vervolgens - wanneer er meerdere resultaten zijn - de notering op de beurs van uw keuze.

Waar vind ik die ISIN code?

Google de naam van het instrument, aandeel etc. met de toevoeging 'ISIN'.

Als zoeken op ISIN code geen resultaten oplevert hebben wij het instrument of aandeel niet in onze koersendatabase.

Market Talk

Bank of England wacht op Fed

(ABM FN-Dow Jones) Na een week uitstel vanwege het overlijden van de Britse koningin Elizabeth II, komt de Bank of England komende donderdag met een nieuw rentebesluit. De Bank Rate staat momenteel op 1,75 procent.

"De markten prijzen voor het VK een forse rentestap in tussen 0,5 en 0,75 procentpunt in", aldus valutaspecialist Joost Derks van iBanFirst. En dat is "ook zeker nodig gezien de nog hogere inflatiepercentages", aldus de marktkenner.

De week respijt stelt de BoE in staat om eerst af te wachten wat de Fed doet en dan te beslissen of de rente in het Verenigd Koninkrijk met 50 of 75 basispunten omhoog gaat, zei marktanalist Michael Hewson van CMC Markets.

In augustus kwam de inflatie in het Verenigd Koninkrijk op jaarbasis uit op 9,9 procent en daarmee een fractie lager dan in juli. Volgens Hewson zal de inflatie langer hardnekkig hoog blijven, hoewel het wel positief is dat het VK de energierekeningen wil bevriezen.

Analisten van Monex Europe rekenen voor komende donderdag op een renteverhoging van 50 basispunten. De plannen van de kersverse premier Liz Truss om de energiecrisis aan te pakken verlaagt op korte termijn de opwaartse druk op de inflatieverwachtingen.

Volgens Derks van iBanFirst is een forse rentestap niet alleen nodig om de inflatie te bestrijden, maar ook "om de forse daling van het Britse pond af te remmen tegenover zowel de dollar als de euro".

Toch zal de recente devaluatie van het pond de BoE er nog niet toe dwingen om de rentes agressiever te verhogen, denkt Bank of America, maar als de munt nog verder aan waarde verliest, kan dit wel impact hebben op het monetaire beleid van de Britse centrale bank.

De Japanse bank Nomura verwacht ook dat de BoE de rente donderdag met 50 basispunten verhoogt, gevolgd door nog twee verhogingen met hetzelfde percentage in de rest van het jaar. In het eerste kwartaal van 2023 volgt dan nog een verhoging van 25 basispunten, aldus Nomura

De Bank of England maakt zijn rentebesluit donderdag om 13:00 uur bekend.

Bron: ABM Financial News

Advertentie Begin nu met handelen > 77% van de retailbeleggers verliest geld met CFD'sPlus500

Aandelenadviezen van IEX.nl

  1. Premium
  2. Premium
  3. Premium
  4. Premium
  5. Premium