Market Talks

 • Beursblik: ECB iets bezorgder over data

  Donderdag 26 april 2018 16:50 Market talk

  Rabobank ziet plan centrale bank niet veranderen.
  (ABM FN) De beleidsraad van de Europese Centrale Bank maakt zich een beetje zorgen over de recente stroom van zwakkere macro-economische cijfers. Dit concludeerde marktanalist Elwin de Groot van Rabobank donderdag na afloop van een toelichting op het rentebesluit door voorzitter Mario Draghi.
  Deze zorgen werden volgens De Groot wat extra aangezet, "omdat het vrij breed zichtbaar was en tegen de achtergrond van een mogelijke handelsoorlog plaatsvindt".
  Draghi gaf echter ook aan dat het deels wel te verwachten was en tijdelijke factoren bovendien een rol speelden.
  "Zolang we geen significant verdere verslechtering zien in de komende weken en maanden, zal het plan van de ECB niet veel wijzigen", denkt De Groot.
  Rabobank denkt dat de centrale bank vanaf eind september het opkoopprogramma van obligaties, momenteel 30 miljard euro groot, zal terugbrengen in partjes van 10 miljard euro tot nul aan het einde van het jaar. Hiervoor denkt De Groot in juni meer te horen, hoewel de ECB wellicht de exacte bedragen nog even voor zich zal houden.
  "Tegelijkertijd blijft de rente voorlopig nog laag en dat wordt alleen maar onderstreept door het feit dat de ECB-voorzitter er op hamert dat het behalen van de inflatie doelstelling mede afhankelijk is van het nog altijd ruime monetaire beleid."
  Al met al sprak De Groot van een weinig spannende bijeenkomst in Frankfurt met een "vrij neutraal" verhaal. Het meest opmerkelijke wapenfeit was volgens de analist wellicht dat Draghi zei dat er binnen de beleidsraad niet was gesproken over de wisselkoers, waarna de euro iets opliep, om vervolgens een duik te maken naar de 1,2113.
  Door: ABM Financial News.
  pers@abmfn.be
  Redactie: +32(0)78 486 481
  Copyright ABM Financial News. All rights reserved
  (END) Dow Jones Newswires
  April 26, 2018 10:50 ET (14:50 GMT)

  Lees deze market talk
 • Beursblik: Fitch acht kans op downgrade AkzoNobel kleiner

  Woensdag 25 april 2018 19:08 Market talk

  Chemiebedrijf van Rating Watch Negative.
  (ABM FN-Dow Jones) Fitch Ratings heeft AkzoNobel verwijderd van zijn Rating Watch Negative, maar hanteert nog wel altijd een negatieve outlook voor het Nederlandse verf- en chemiebedrijf.
  De kredietwaardigheid van AzkoNobel bleef BBB+.
  De wijziging volgt na de afronding van de verkoop van de tak Specialty Chemicals aan The Carlyle Group en GIC. Hoewel nog een definitief besluit moet worden genomen over het bedrag dat uitgekeerd zal worden aan aandeelhouders, gaat Fitch er van uit dat ongeveer 2 miljard euro van de verkoopopbrengst zal worden gebruikt voor het verlagen van de schulden.
  De negatieve outlook is nog altijd van kracht vanwege het risico dat AkzoNobel een aandeelhoudersvriendelijker beleid zal voeren om zo aanwezige activistische aandeelhouders gunstig te stemmen. Fitch houdt rekening met hogere dividenden, maar ook met eventueel nieuwe overname-activiteiten vanwege een consolidatie in de sector.
  Het aandeel AkzoNobel sloot woensdag op een rood Damrak 0,9 procent lager op 75,50 euro.
  Door: ABM Financial News.
  info@abmfn.nl
  Redactie: +31(0)20 26 28 999
  Copyright ABM Financial News. All rights reserved
  (END) Dow Jones Newswires
  April 25, 2018 13:08 ET (17:08 GMT)

  Lees deze market talk
 • Video: Beleggers zetten zwaargewichten VS in de etalage

  Woensdag 25 april 2018 14:33 Market talk

  De AEX blijft sterk met dank aan Shell en Unilever.
  (ABM FN-Dow Jones) "Zwaargewichten staan flink lager na het openen van de boeken over het eerste kwartaal", aldus de analisten van online broker Lynx.
  De risicobereidheid van beleggers verminderd en de aantrekkende rente in de VS lijkt te groeien als alternatief voor de aandelenmarkten. Unilever en Royal Dutch Shell weten de AEX op peil te houden. Lynx licht toe.
  Indien de video niet werkt, dan kunt u onderstaande link in een nieuw venster plakken om de bijdrage te kunnen bekijken.
  https://www.youtube.com/watch?v=H4h7Zt7-Ogk
  Door: ABM Financial News.
  info@abmfn.nl
  Redactie: +31(0)20 26 28 999
  Copyright ABM Financial News. All rights reserved
  (END) Dow Jones Newswires
  April 25, 2018 08:33 ET (12:33 GMT)

  Lees deze market talk
 • Video: preview ECB-rentebesluit

  Woensdag 25 april 2018 10:58 Market talk

  Monex Europe's Hordijk blikt vooruit op rentebesluit ECB.
  (ABM FN-Dow Jones) Valuta-analist Bart Hordijk van Monex Europe blikt vooruit op het rentebesluit van de Europese Centrale Bank.
  Indien de video niet werkt, dan kunt u onderstaande link in een nieuw venster plakken om de bijdrage te kunnen bekijken:
  https://www.youtube.com/watch?v=Z_neTk2I-Ww
  Door: ABM Financial News.
  info@abmfn.nl
  Redactie: +31(0)20 26 28 999
  Copyright ABM Financial News. All rights reserved
  (END) Dow Jones Newswires
  April 25, 2018 04:58 ET (08:58 GMT)

  Lees deze market talk
 • Video: sterke resultaten niet voldoende om koersen omhoog te duwen

  Vrijdag 20 april 2018 20:05 Market talk

  Vermoeidheid in de markt begint langzaam toe te slaan.
  (ABM FN-Dow Jones) Volgens beleggingsspecialist André Brouwers van Het Beleggingsinstituut lijken sterke bedrijfscijfers niet langer voldoende om koersen hoger te duwen. ASML en Unilever zijn daar goede voorbeelden van. Hoe komt dat? Brouwers legt uit.
  Indien de video niet werkt, dan kunt u onderstaande link in een nieuw venster plakken om de bijdrage te kunnen bekijken.
  https://www.youtube.com/watch?v=98bNG-wq5F8
  Door: ABM Financial News.
  info@abmfn.nl
  Redactie: +31(0)20 26 28 999
  Copyright ABM Financial News. All rights reserved
  (END) Dow Jones Newswires
  April 20, 2018 14:05 ET (18:05 GMT)

  Lees deze market talk
 • Beursblik: aandacht voor onderliggende groei bij Arcadis

  Woensdag 18 april 2018 15:13 Market talk

  NIBC wijst op valutaire tegenwind.
  (ABM FN-Dow Jones) De aandacht bij de resultaten van Arcadis gaat onder andere uit naar de autonome omzetgroei en de ontwikkeling van marges, maar ook naar de financiële gezondheid die recent in twijfel werd getrokken.
  Het worden de eerste resultaten die de net benoemde CFO Sarah Kuijlaars kan presenteren. Zij verving Renier Vree die per 1 maart is vertrokken. De benoeming van een nieuwe CFO is de eerste grote aanstelling onder leiding van topman Peter Oosterveer die vorig jaar aan het roer kwam te staan en Arcadis weer uit het dal moet krijgen na een aantal lastige jaren.
  Oosterveer heeft tevens het bestuur vereenvoudigd om zo de beslissingskracht te vergroten.
  Analist Edwin de Jong van NIBC kijkt naar een aantal zaken bij de kwartaalresultaten. In de eerste plaats is hij benieuwd naar de onderliggende groei. "De vraag is of de organische groei doorzet en hoe de onderliggende marges zich ontwikkelen." In het voorgaande vierde kwartaal daalde de netto-omzet nog steeds, maar was autonoom sprake van een groei met 3 procent. De Jong rekent voor de eerste drie maanden op een even grote groei.
  De analist houdt rekening met flinke valutaire tegenwind als gevolg van de lagere dollar in het kwartaal.
  De resultaten over het vierde kwartaal werden over het algemeen positief ontvangen. De weg omhoog lijkt te zijn gevonden concludeerden sommigen. Analist Quirijn Mulder van ING sprak van solide resultaten en het uitblijven van grote teleurstellingen, waarbij het concern in lijn met zijn beleggersdag de focus op autonome groei en op margeverbetering in de komende jaren nog eens herhaalde.
  Het advies- en ingenieursconcern liet zich positief uit over de marktverwachtingen voor dit jaar en zei een verbetering van de omzet en de operationele marge conform de eerder gemelde strategische doelstelling te verwachten.
  De meningen zijn enigszins verdeeld onder de kenners. ING en NIBC hebben een koopadvies, maar KBC Securities houdt het op Houden en ABN AMRO heeft een verkoopadvies op het aandeel.
  De koers van Arcadis kreeg eind maart een flinke tik, na een rapport van analist Philip Ngotho van ABN AMRO. De analist stelde dat er financiële risico's zijn verbonden aan het Braziliaanse onderdeel Alen, waarin Arcadis een belang van iets minder dan 50 procent in heeft. Het bedrijf staat garant voor leningen van 80 miljoen euro aan Alen. Bovendien heeft het internationale advies- en ingenieursconcern ook nog een aandeelhouderslening van 27 miljoen euro aan de Brazilianen verschaft.
  Arcadis wil Alen verkopen, maar dat zal volgens Ngotho nog niet zo gemakkelijk zijn omdat het bedrijf grote verliezen leidt en veel schulden heeft. "We zien een aanzienlijk risico dat het bedrijf moet afschrijven op Alen en een deel van de schuldenlast moet terugbetalen bij verkoop", schreef Ngotho. Mocht Arcadis helemaal geen koper kunnen vinden dat zijn de financiële consequenties nog groter en kunnen volgens ABN AMRO zelfs de bankafspraken in het geding komen.
  Het is afwachten of Arcadis informatie zal verschaffen over Alen met de resultaten over het eerste kwartaal.
  Analisten zullen bovendien, net als in de voorgaande kwartalen, aandacht hebben voor de stand van zaken met betrekking tot het werkkapitaal. De financiële gezondheid kwam onder druk te staan doordat vooral grote klanten uit het Midden-Oosten hun rekeningen niet betaalden. Hoewel het werkkapitaal is verbeterd, is er nog steeds een aanzienlijke post met openstaande rekeningen waarvan het de vraag is of ze ooit betaald worden.
  De Jong van NIBC wees ook de ontwikkeling van de markten waarin Arcadis actief is, waarbij hij voornamelijk benieuwd is naar de belangrijke Noord-Amerikaanse markt en Brazilië.
  Arcadis maakt woensdag voorbeurs resultaten bekend.
  Op een groen Damrak steeg het aandeel Arcadis woensdag 1,7 procent tot 17,00 euro.
  Door: ABM Financial News.
  info@abmfn.nl
  Redactie: +31(0)20 26 28 999
  Copyright ABM Financial News. All rights reserved
  (END) Dow Jones Newswires
  April 18, 2018 09:13 ET (13:13 GMT)

  Lees deze market talk
 • Beursblik: ING verhoogt koersdoel Flow Traders

  Woensdag 18 april 2018 09:57 Market talk

  Koersdoel naar 38,00 euro.
  (ABM FN-Dow Jones) ING heeft woensdag het koersdoel voor Flow Traders verhoogd van 25,00 naar 38,00 euro met een ongewijzigd Houden advies.
  Analisten van de bank merkten op dat de volatiliteit dit jaar weer terug in de markt is, hetgeen Flow Traders in de kaart speelt. ING verwacht dat de eerste drie maanden van 2018 voor de flitshandelaar een "recordkwartaal" zijn geweest, met een consensus die uitgaat van twee keer de winst uit heel 2017.
  Voor de rest van dit jaar mikt ING op een meer genormaliseerde volatiliteit met een VIX van 17 tot 22, maar evenwel nog altijd boven de lage niveaus van 11 uit 2017.
  Het aandeel Flow Traders koerste woensdagochtend 1,4 procent hoger tot 37,12 euro.
  Door: ABM Financial News.
  info@abmfn.nl
  Redactie: +31(0)20 26 28 999
  Copyright ABM Financial News. All rights reserved
  (END) Dow Jones Newswires
  April 18, 2018 03:57 ET (07:57 GMT)

  Lees deze market talk
 • Beursupdate: AEX op Wall Street

  Dinsdag 17 april 2018 22:28 Market talk

  Vijf aandelen hoger gesloten.
  (ABM FN-Dow Jones) Op Wall Street zijn dinsdag vijf van de negen AEX-genoteerde fondsen ten opzichte van het slot in Amsterdam hoger gesloten.
  Aegon (-0,65%)
  ArcelorMittal (+0,53%)
  ASML (+1,28%)
  Galapagos (-0,19%)
  ING Groep (-0,35%)
  Philips (+0,04%)
  RELX (+0,44%)
  Royal Dutch Shell (-0,15%)
  Unilever (+0,05%)
  Euro/dollar: 1,2372
  Op basis van de bovenstaande koersuitslagen zou de AEX index, die sloot op 551,32 punten, zijn geëindigd op 551,45 punten.
  Door: ABM Financial News.
  info@abmfn.nl
  Redactie: +31(0)20 26 28 999
  Copyright ABM Financial News. All rights reserved
  (END) Dow Jones Newswires
  April 17, 2018 16:28 ET (20:28 GMT)

  Lees deze market talk