Market Talks

 • Beursblik: FAANG onder een dak

  Donderdag 16 november 2017 16:30 Market talk

  KBC verwacht impact.
  (ABM FN-Dow Jones) Er wordt gewerkt aan een sectorwijziging binnen onder meer de S&P500 index en de MSCI-index, waardoor grote techaandelen mogelijk onder één dak komen. Dit schreef senior financial economist Tom Simonts van KBC donderdag.
  Volgens Simonts zou de sectorwijziging er voor zorgen dat de "ondertussen roemruchte FAANG-aandelen", dat wil zeggen Facebook, Apple, Amazon, Netflix en Google/Alphabet mogelijk onder één en hetzelfde dak terecht zouden komen, waarbij telecom-, media- en entertainmentbedrijven samen één sector gaan vormen.
  Een grote verrassing is dat per definitie niet, meent Simonts, "want door de snelle achterliggende groei, de technologische vernieuwing bij heel wat ondernemingen en een omvangrijke golf van fusies en overnames is het niet meer heel duidelijk welke index nu eigenlijk welke bedrijven, en dus wel sectoren, huisvest".
  En net dat is volgens de analist van belang voor investeerders die een heel specifieke blootstelling willen hebben in hun verschillende investeringsportefeuilles.
  De wijziging zal per september 2018 van kracht zijn, maar details volgen vermoedelijk al begin volgend jaar. "Impact gegarandeerd", aldus Simonts. Dit soort veranderingen zijn volgen de analist zeldzaam, maar "bijzonder belangrijk".
  Door: ABM Financial News.
  info@abmfn.nl
  Redactie: +31(0)20 26 28 999
  Copyright ABM Financial News. All rights reserved
  (END) Dow Jones Newswires
  November 16, 2017 10:30 ET (15:30 GMT)

  Lees deze market talk
 • Beursblik: ABN AMRO verhoogt ramingen olieprijs

  Donderdag 16 november 2017 06:36 Market talk

  Analist Van Cleef voorziet Brent op 65,00 dollar eind dit jaar.
  (ABM FN-Dow Jones) Na een aanzienlijke periode waarin overaanbod de prijs van olie drukte, komt de markt nu beter in balans, terwijl de mondiale vraag naar olie blijft toenemen. Dit stelde ABN AMRO donderdag in zijn maandelijkse energiemonitor, waarin de ramingen voor de olieprijs voor de komende jaren werden verhoogd.
  Energie-econoom Hans van Cleef verwacht dat een vat Brent eind 2017 65 dollar kosten en dat dit ultimo 2018 zelfs 75 dollar zal zijn. Eerder ging de econoom nog uit van respectievelijk 57 en 64 dollar.
  Voor een vat West Texas Intermediate zal de prijs naar verwachting eind dit jaar en volgend jaar op 60 en 70 dollar noteren, hetgeen een opwaartse bijstelling is van de eerdere prognose van de bank van een olieprijs van respectievelijk 54 en 60 dollar.
  Van Cleef handhaafde zijn verwachtingen voor eind 2019. Voor Brent voorziet hij eind 2019 een prijs van 75 dollar, terwijl een vat WTI naar verwachting 70 dollar kost
  Hoewel de analist spreekt van een betere balans, waarschuwde hij er tevens voor dat er "een gerede kans bestaat dat de markt doorschiet tijdens perioden waarin de vrees voor tekorten de olieprijs verder kan doen oplopen", aldus Van Cleef.
  "De productieverlaging door de OPEC heeft ertoe geleid dat de voorraden zijn afgenomen en daarmee de prijs is opgelopen. Het is aan de zogenoemde 'swingproducers', ofwel producenten die bereid zijn de productie te verhogen of te verlagen, om ervoor te zorgen dat het aanbod goed blijft aansluiten bij de vraag naar olie", voegde Van Cleef toe.
  Tot slot wees de analiste erop dat geopolitieke spanningen een grotere invloed beginnen te krijgen op de olieprijs. Hoewel het effect momenteel nog beperkt is, zouden escalaties tussen Iran en Saudi-Arabië, of Iran en de Verenigde Staten, impact kunnen hebben op de olieproductie, en daarmee voor de olieprijs", aldus de energie-econoom van ABN AMRO.
  Door: ABM Financial News.
  info@abmfn.nl
  Redactie: +31(0)20 26 28 999
  Copyright ABM Financial News. All rights reserved
  (END) Dow Jones Newswires
  November 16, 2017 00:36 ET (05:36 GMT)

  Lees deze market talk
 • Beursblik: vertrouwen Binck-belegger op hoogste niveau dit jaar

  Zaterdag 11 november 2017 11:29 Market talk

  Shell favoriete aandeel voor komende maand.
  (ABM FN-Dow Jones) Het vertrouwen van particuliere beleggers is in november opnieuw gestegen en op de hoogste stand van het jaar uitgekomen. Dit bleek zaterdag uit de Binck Beleggersbarometer.
  De barometer steeg van 5,3 in oktober naar 5,5 in november.
  Nederlandse beleggers zijn volgens Binck daarmee duidelijk positiever gestemd dan beleggers in bijvoorbeeld België en Italië, waar de barometer op respectievelijk 4,9 en 3,7 uitkwam. In Frankrijk heeft de belegger evenwel het meeste vertrouwen. Daar eindigde de barometer deze maand op 5,7.
  De Binck BeleggersBarometer beweegt tussen -10 en +10.
  Nederlandse beleggers mikken voor komende maand op een stijging van de AEX met gemiddeld 1,9 procent. Voor de komende drie maanden wordt er zelfs gerekend op een plus van 2,1 procent. In oktober was de driemaands verwachting echter nog een stijging van 2,5 procent.
  Shell favoriet
  Voor de komende maand noemden de beleggers van Binck Royal Dutch Shell als favoriete aandeel. Maar liefst één op de zeven beleggers zette de oliereus op één. Verder zijn ook Ahold Delhaize en ASML geliefd.
  Het minst geliefde aandeel is momenteel Air France-KLM. Maar ook Altice en Fugro staan op de shortlist van de Binck-belegger.
  Qua sector blijft de techsector populair. In november werd "duidelijker afstand" van andere beleggingssectoren genomen en wordt tech door vier op de tien beleggers genoemd als een sector waar men graag in wil investeren. Ook de farma-sector en de olie- en gassector zijn populair.
  Door: ABM Financial News.
  info@abmfn.nl
  Redactie: +31(0)20 26 28 999
  Copyright ABM Financial News. All rights reserved
  (END) Dow Jones Newswires
  November 11, 2017 05:29 ET (10:29 GMT)

  Lees deze market talk
 • Beursupdate: AEX op Wall Street

  Woensdag 8 november 2017 22:26 Market talk

  Vier fondsen lager gesloten.
  (ABM FN-Dow Jones) Op Wall Street zijn woensdag vier AEX-genoteerde fondsen ten opzichte van het slot in Amsterdam lager gesloten.
  Aegon (-0,7%)
  ArcelorMittal (-0,7%)
  ASML (+0,1%)
  Galapagos (-0,5%)
  ING Groep (+0,1%)
  Philips (+0,2%)
  RELX (+0,4%)
  Royal Dutch Shell (-0,5%)
  Unilever (+0,3%)
  Euro/dollar: 1,1599
  Op basis van de bovenstaande koersuitslagen zou de AEX index, die sloot op 554,77 punten, zijn geëindigd op 554,40 punten.
  Door: ABM Financial News.
  info@abmfn.nl
  Redactie: +31(0)20 26 28 999
  Copyright ABM Financial News. All rights reserved
  (END) Dow Jones Newswires
  November 08, 2017 16:26 ET (21:26 GMT)

  Lees deze market talk