Market talk

Beursblik: SNS Securities verhoogt koersdoel Beter Bed

Maandag 6 juni 2016 10:25 Accumuleren advies blijft gehandhaafd.
SNS Securities heeft het koersdoel voor Beter Bed Holding verhoogd van 23,50 naar 23,75 euro bij handhaving van het Accumuleren advies.
Bij deze koersdoelverhoging heeft analist Gerard Rijk rekening gehouden met de lagere waardering van de sectorgenoten van Beter Bed.
Hij merkte naar aanleiding van de aangekondigde overname van het Zweedse Sängjätten op dat het management de eigen kennis en de schaalgrootte van het bedrijf weet te benutten voor acquisities.
Hij gaat er vanuit dat het management van Beter Bed erin zal slagen de marges van Sängjätten te verbeteren en de e-commerce daar te professionaliseren. Ook voorziet hij uitbreiding van het aantal winkels van 25 nu naar 35 tot 40, om op gelijke hoogte met de twee belangrijkste concurrenten te komen. Daarnaast is uitbreiding naar Denemarken of andere landen mogelijk, stelde de analist.
Ook kan het management van Beter Bed nu kennismaken met andere cruciale leveranciers en daarmee mogelijk de gehele inkoopketen verbeteren.
Rijk merkte verder dat ook de geografische diversificatie verbetert.
De analist dringt verder aan op versterking van het managementteam, om ook voldoende back-up te hebben "als iemand van zijn racefiets valt".
Op een 0,1 procent lagere AScX-index noteerde het aandeel Beter Bed ook 0,1 procent lager op 20,02 euro.
Door: ABM Financial News.
Info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999
Copyright ABM Financial News. All rights reserved
(END) Dow Jones Newswires
June 06, 2016 04:25 ET (08:25 GMT)

Laatste reacties op deze markettalk

  • Nog geen reacties gegeven