Market talk

Beursblik: SBM in uitstekende vorm ondanks moeilijke omstandigheden FPSO-markt

Donderdag 30 juni 2016 10:04 Sectorgenoten van de oliedienstverlener hebben het moeilijk.
Als we ervan uitgaan dat SBM Offshore snel een schikking overeenkomt met de Braziliaanse autoriteiten, is de oliedienstverlener in uitstekende vorm. Dit concludeerde SNS Securities donderdag.
SNS Securities wees erop dat de meeste spelers op de FPSO-markt echter moeilijke tijden doormaken. Zo kondigde Teekay Offshore een nieuwe kredietfaciliteit aan van 400 miljoen dollar, haalde het bedrijf 200 miljoen dollar op met een aandelenemissie en heeft het de looptijd van bepaalde obligaties kunnen uitstellen.
SNS Securities schreef verder dat sectorgenoot Bluewater ook een moeilijke periode doormaakt, aangezien het bedrijf wordt gedwongen leningen van aandeelhouders om te zetten in aandelen.
Tot slot wees SNS Securities erop dat het aandeel Bumi Armada op zijn laagste niveau ooit noteert, nadat het concern over het eerste kwartaal een daling van de omzet van 25 procent en een daling van de nettowinst van 68 procent rapporteerde.
SNS Securities hanteert voor SBM Offshore een koopadvies en koersdoel van 15,50 euro. Het aandeel noteerde donderdagochtend 0,4 procent lager op 10,22 euro op een vrijwel vlak Damrak.
Door: ABM Financial News.
Info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999
Copyright ABM Financial News. All rights reserved
(END) Dow Jones Newswires
June 30, 2016 04:04 ET (08:04 GMT)

Laatste reacties op deze markettalk

  • Nog geen reacties gegeven