Market talk

Beursblik: goed kwartaal voor chemiebedrijven

Maandag 18 juli 2016 19:44 Morgan Stanley voorziet sterke resultaten in tweede kwartaal.
Chemiebedrijven hebben in het tweede kwartaal geprofiteerd van een aantal factoren, maar zullen naar verwachting een overwegend voorzichtig geluid laten horen over de vooruitzichten. Dit schreven analisten van Morgan Stanley maandag in een sectorrapport.
"Bemoedigende uitspraken van de bedrijven gedurende het kwartaal, iets hogere grondstofprijzen en goede cijfers uit China" stuwden naar verwachting de resultaten van chemiebedrijven in het tweede kwartaal. Wisselkoersen zullen volgens de analisten evenwel een "iets negatieve" impact hebben op de prestaties.
Morgan Stanley waarschuwde dat gelet op het toenemend aantal macro-economische onzekerheden "het geluid over de vooruitzichten relatief voorzichtig kan zijn". De ontwikkeling van volumes zal volgens de marktvorsers echter het belangrijkste aandachtspunt vormen bij de resultaten over het afgelopen kwartaal.
"De grote onbekende", aldus Morgan Stanley over de volume-ontwikkeling bij chemiebedrijven.
AkzoNobel opent dinsdag 19 juli de boeken over het tweede kwartaal, op dinsdag 2 augustus gevolgd door DSM. Umicore en Solvay presenteren op vrijdag 29 juli de resultaten over het afgelopen kwartaal.
Door: ABM Financial News.
Info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999
Copyright ABM Financial News. All rights reserved
(END) Dow Jones Newswires
July 18, 2016 13:44 ET (17:44 GMT)

Laatste reacties op deze markettalk

  • Nog geen reacties gegeven