Market talk

Beursblik: Praxair open voor vervolggesprekken fusie Linde

Woensdag 28 september 2016 13:25 Eerdere gesprekken kaatsten medio september af.
(ABM FN-Dow Jones) Het Amerikaanse Praxair blijkt open te staan voor vervolggesprekken over een fusie met de Duitse sectorgenoot Linde. Dit schreven analisten van Morgan Stanley woensdag in een rapport, nadat de CEO van de Amerikaanse leverancier van industriële gassen dit mededeelde aan analisten gedurende een ontbijtvergadering in Londen.
CEO Stephen Angel van Praxair zou volgens Morgan Stanley gezegd hebben dat een deal "zeer omvangrijke synergieën creëert voor aandeelhouders".
Medio september ketsten de fusiegesprekken nog af, wat tot het vertrek van de financieel directeur van Linde leidde. Bovendien kondigde de CEO van het Duitse concern aan om aan het einde van zijn huidige termijn, in april 2017, het bedrijf te verlaten.
Volgens bestuursvoorzitter Angel van Praxair waren de belangrijkste redenen voor het afketsen van een deal een gebrek aan leiderschap, twee hoofdkantoren en verschillende waarden.
Het aandeel Linde noteerde woensdag 3,8 procent hoger op 148,40 euro. Het aandeel Praxair sloot dinsdag in New York 0,5 procent lager op 117,00 dollar.
Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999
Copyright ABM Financial News. All rights reserved
(END) Dow Jones Newswires
September 28, 2016 07:25 ET (11:25 GMT)

Laatste reacties op deze markettalk

  • Nog geen reacties gegeven

Gerelateerde Expert Opinie

Alle Opinie's