Market talk

Beursblik: faillissement Deutsche Bank onwaarschijnlijk

Donderdag 29 september 2016 12:30 Meerdere mogelijkheden volgens Kepler Cheuvreux om miljardenboete te betalen.
(ABM FN-Dow Jones) Deutsche Bank is onder vuur komen te liggen nadat het Amerikaanse ministerie van Justitie de bank een boete van 14 miljard dollar heeft opgelegd, maar een faillissement is onwaarschijnlijk. Dit schreven analisten van Kepler Cheuvreux donderdag in een rapport.
Volgens de analisten betreft het grootste probleem momenteel de hoogte van de boete die Deutsche Bank zal krijgen vanwege de verkoop van rommelhypotheken in de jaren voorafgaand aan de crisis. Bij vergelijkbare zaken met Amerikaanse banken werd het initiële boetebedrag in een later stadium verlaagd.
Iedere schikking tussen Deutsche Bank en het Amerikaanse ministerie van Justitie van meer dan 6,1 miljard dollar kan er volgens Kepler Cheuvreux toe leiden dat de bank gedwongen wordt om couponbetalingen op aanvullend Tier 1 kapitaal over te slaan. "Een groot probleem voor het vertrouwen in de bank", aldus de analisten.
Na de woensdag aangekondigde verkoop van onderdeel Abbey Life bestaan er volgens Kepler Cheuvreux voor Deutsche Bank echter nog andere mogelijkheden om zijn kapitaalpositie te verbeteren en de boete te betalen. De bank kan verschillende reserves en provisies bij elkaar nemen, waarmee in combinatie met mogelijk minder strenge kapitaaleisen van Basel IV en de beslissing om minder schulden af te lossen de impact van de boete kan worden opgevangen zonder de noodzaak om aandelen uit te geven.
Kepler Cheuvreux hanteert een koopadvies voor Deutsche Bank met een koersdoel van 13,92 euro. Het aandeel steeg op een groene beurs 0,9 procent op 10,86 euro.
Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999
Copyright ABM Financial News. All rights reserved
(END) Dow Jones Newswires
September 29, 2016 06:30 ET (10:30 GMT)

Laatste reacties op deze markettalk

  • Deutsche bank wellicht niet, maar de kleinere banken dreigen daar wel aan onderdoor te gaan over niet al te lange tijd, faillissement. Je moet even niet vergeten dat er in bankenland heel wat gebeurt, onder andere negatieve rente, een obligatie markt die niet loopt zoals 'anders'. En jouw bank, de kleinere, gaat daar last van ondervinden.. Dan is wat er nu gebeurt maar kinderspel, klein bier in vergelijking met wat vele banken gaat overkomen in grote getalen.. Maarja, daar staat een crisis om bekend, leed bij banken.

    Ed 03 oktober 2016 01:15:56
  • Deutsche Bank heeft 6.000 tot 7.000 rechtszaken aan zijn broek hangen, en de zorg is dat de volgende boete uit Rusland m.b.t. witwassen van Russisch geld weer in de miljarden gaat lopen. Ook gaan er nog boetes volgen voor o.a. het manipuleren van de goud & zilver markt. Ik vind dat je uit principe niet eens in een dergelijke criminele bank moet willen investeren, laat staan dat ik iets zou geloven van het positief kunnen uitpakken van een koopadvies van Kepler Cheuvreux.

    Arthur 29 september 2016 16:51:27